Lloyds voorspelt Pond rally versus Dollar en Euro

13-08-2018 20:47
Lloyds Bank verwacht dat het Pond de komende tijd herstelt, mede als gevolg van de afgenomen kans op een zogeheten ‘no deal Brexit’. De Britse valuta heeft deze maand terrein verloren versus diverse concurrenten door de verwachting dat beide partijen geen akkoord bereiken voor wat betreft de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU.

Kans op mislukking kleiner

“De aandacht is duidelijk verschoven naar neerwaartse risico’s rondom de Brexit,” zo is te lezen in het Lloyds Bank International Financial Report. Door uitlatingen van Liam Fox, internationale handel secretaris, en Bank of England (BoE) gouverneur Mark Carney nam de kans op het mislukken van de onderhandelingen toe. Daarnaast zou minister-president May de voorbereidingen op het stuklopen van de onderhandelingen de komende weken uitbreiden.

Pond rally op komst

Bij Lloyds denkt men dat financiële markten te pessimistisch zijn voor wat betreft de vooruitzichten van het Pond. Ondanks dat de deadline van de onderhandelingen (maart 2019) met rasse schreden nadert in combinatie met de volatiele politieke situatie gaat men bij Lloyds Bank uit van een akkoord. “We verwachten dat optimisme inzake een akkoord in een Pond rally resulteert, ook al omdat het risico op mislukte onderhandelingen kleiner wordt,” zo staat in het eerder genoemde rapport.

Moeizame tweede helft

Desondanks denken analisten dat de Britse valuta moeite zal hebben om in 2019 de winsten uit te breiden. Dat heeft vooral te maken met onzekerheden en problemen voor wat betreft de toekomstige relatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Zowel het Pond als de Euro heeft terrein ingeleverd ten opzichte van de Dollar.

Contrast ECB - BoE

Bij Lloyds ziet men monetaire beleidsdivergentie als een voordeel voor het Pond ten opzichte van de Euro. “Op basis van de fundamentele economische ontwikkeling(en) zou de koers van het Pond iets hoger moeten zijn,” zo valt te lezen in het Lloyds Bank International Financial Report. Tijdens de vergadering in augustus stemden de bestuursleden van de Bank of England unaniem voor een renteverhoging van 25bps en signaleerde men toekomstige verhogingen. Dat contrasteert met de laatste vergadering van de Europese Centrale Bank waarin president Draghi voorzichtige ramingen presenteerde.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Lloyds voorspelt Pond rally versus Dollar en Euro' bijdraagt aan uw kennis.