Japanse Yen presteert sterk versus concurrentie

27-07-2018 16:10
Tijdens de laatste handelsdag van deze week behoort de Japanse Yen tot de best presterende valuta’s. Die koersontwikkeling houdt verband met binnenlandse economische cijfers die beter uitpakken dan verwacht. Daarbij gaat het o.a. om de consumentenprijsindex voor Tokyo, die in juli uitkomt op 0.8 procent, volgens het Japanse bureau voor de statistiek.

Indices overtreffen verwachtingen

In juni liet diezelfde index, exclusief verse voedingsmiddelen, een peil van 0.7 procent zien. Gister kwam de Bank of Japan met cijfers inzake de producentenprijsindex voor de dienstensector. Daaruit bleek dat deze graadmeter in juni 1.2 procent hoger lag, na een stijging van 1.0 procent in mei. Analisten hadden verwacht dat beide indices een onveranderd beeld zouden laten zien.

Rally Japanse Yen zet mogelijk door

Ondanks de positieve economische cijfers schrijven analisten de rally van de Yen vooral aan de voortdurende rendementsstijging op Japanse staatsobligaties toe. Marktvolgers verwachten beleidsveranderingen tijdens de vergadering van de Japanse centrale bank op 31 juli. Die wijzigingen hebben mogelijk invloed op de koersontwikkeling van de Yen. Daarbij gaat het waarschijnlijk om een verdere koersstijging van de Japanse valuta.

Dollar profiteert van sterke groei VS

Ondertussen vaart de Greenback wel bij het nieuws dat de Amerikaanse economie de grootste groei in bijna vier jaar heeft geboekt. Al voordat de cijfers werden vrijgegeven liet de Dollar index een plus van 0.14 procent zien. In het tweede kwartaal groeide de Amerikaanse economie op jaarbasis met 4.1 procent, terwijl het groeicijfer voor het eerste kwartaal is bijgesteld tot 2.2 procent (ten opzichte van 2.0 procent). Consumentenbestedingen stegen met 4 procent, ten opzichte van 0.5 procent in de eerste drie maanden van dit jaar.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Japanse Yen presteert sterk versus concurrentie' bijdraagt aan uw kennis.