Adempauze Euro na rally van gister, Amerikaanse Dollar stabiel

03-01-2018 14:00
De Euro heeft deze woensdag gas teruggenomen na de rally als gevolg van het optimisme over de eurozone economie gister. Ook de verwachting dat de Europese Centrale Bank (ECB) het obligatie opkoopprogramma dit jaar afbouwt, gaf de gemeenschappelijke munt een steuntje in de rug. De Euro bereikte gister de hoogste koers in vier maanden.

Optimisme domineert productiesector eurozone

Cijfers laten zien dat de productiesector van het eurogebied 2017 afsloot met een toename van de bedrijvigheid. Daarbij gaat het om de grootste productiestijging in meer dan twee decennia. Die ontwikkeling houdt verband met de toenemende vraag die een positieve start van het nieuwe jaar suggereert.

Aanscherping monetair beleid op komst

Ook profiteerde de Euro van de koerswijziging die de ECB dit jaar vermoedelijk doorvoert voor wat betreft het monetair beleid. Volgens ECB-bestuurder Benoit Coeure is er een redelijke kans dat het obligatie opkoopprogramma na september niet wordt verlengd. Een ander bestuurslid, Ewald Nowotny, verklaarde in de media dat de ECB dit jaar mogelijk het stimuleringsprogramma beëindigt mits de sterke groei van de eurozone economie doorzet.

Greenback stabiel na herstel

“Overal zien we normalisatie van het monetair beleid in navolging van de Amerikaanse centrale bank, wat een verklaring is voor de zwakke Dollar,” zo zei Heng Koon How, hoofd marketingstrategie bij United Overseas Bank in Singapore. De Dollar index, die de Greenback vergelijkt met zes belangrijke concurrenten, is vandaag stabiel nadat het gister het laagste peil in 3.5 maand liet zien.

Ogen gericht op Fed notulen

Later vandaag zal de aandacht van investeerders naar de notulen inzake de beleidsvergadering van de Federal Reserve verschuiven. Tijdens de laatste bijeenkomst van 2017 besloten de bestuursleden om de rente voor de derde keer dat jaar te verhogen. Deze week worden er economische cijfers inzake de Amerikaanse economie vrijgegeven, waaronder arbeidsmarktcijfers.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Adempauze Euro na rally van gister, Amerikaanse Dollar stabiel' bijdraagt aan uw kennis.