Zes maanden durende winreeks Euro ten einde na koersdaling

01-09-2017 13:10
De Euro heeft vandaag koersverlies geleden waarmee een einde is gekomen aan een serie van winsten die zes maanden duurde. Die koersbeweging houdt verband met het feit dat investeerders zich opmaken voor de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank (ECB) van volgende week. Een besluit over afbouw van het obligatie opkoopprogramma is niet aannemelijk.

Groeiende zorgen over sterke Euro

Marktvolgers verwachten dat officials van de ECB zich zullen uitlaten over de hoge koers van de Euro. Steeds meer bestuurders van de centrale bank van de economische en monetaire unie maken zich zorgen over de snelle winsten die de Euro boekt ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Het is niet waarschijnlijk dat de ECB na de bijeenkomst met een tijdspad komt voor wat betreft terugtrekking van het obligatie opkoopprogramma.

Tijdelijk effect

“De Europese Centrale Bank heeft geprobeerd om de marktverwachtingen te beïnvloeden, maar de impact daarvan is slechts tijdelijk van aard aangezien de valuta een ‘buy on dips’ verhaal blijft,” zo zei Christin Tuxen, valutastrateeg bij Danske Bank. Analisten van Morgan Stanley verwachten dat de Euro koers voorlopig hoog zal blijven versus de Greenback.

Optimisme in aanloop naar werkgelegenheidscijfers

Ondertussen heeft de Amerikaanse Dollar koerswinsten geboekt in aanloop naar de werkgelegenheidscijfers die vandaag worden vrijgegeven. Marktvolgers verwachten dat het aantal banen (exclusief de agrarische sector) in augustus met 180.000 is toegenomen, na een plus van 209.000 in juli. Verder gaat men ervan uit dat het gemiddeld uurloon met 0.2 procent is gestegen, ten opzichte van een stijging van 0.3 procent in juli.

Positief effect voor Greenback

“Het lonen component van het rapport inzake de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers is cruciaal,” volgens Junichi Ishikawa, senior valutastrateeg bij IG Securities in Tokyo. “Als de lonen zijn gestegen en de werkgelegenheid is verder toegenomen, zal dat een positief effect hebben op koersen van Amerikaanse aandelen en rendementen, terwijl ook de Greenback zal profiteren.”
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Zes maanden durende winreeks Euro ten einde na koersdaling' bijdraagt aan uw kennis.