Zwitserse Frank profiteert van conflict tussen VS en Noord Korea

09-08-2017 16:53
De koers van de Amerikaanse Dollar is vandaag fors gedaald ten opzichte van de Zwitserse Frank. Die koersbeweging is het gevolg van de verbale strijd tussen Noord-Korea en Donald Trump. Door die onrust is de waarde van veilige beleggingen, zoals de Zwitserse Frank, Japanse Yen en goud, gestegen. De koers van de Greenback maakt een tegengestelde beweging.

Dreigende taal VS en Noord-Korea

Kim Jong Un heeft in de Noord-Koreaanse staatsmedia gedreigd de Amerikaanse militaire basis op het Oceanisch eiland Guam aan te vallen. Dat dreigement volgde op uitlatingen van de president van de VS dat Pyongyang de bedreigingen aan het adres van de VS moet staken. Trump liet weten dat Noord-Korea kan rekenen op een vurige en furieuze reactie die z’n weergave niet kent. Volgens de Washington Post heeft het communistisch land kleine kernkoppen ontwikkeld.

Veilige havens opeens in trek

“Het onvoorspelbare karakter van Noord-Korea maakt het lastig in te schatten hoe groot de kans op een aanval is. Gezien de militaire kracht van beide landen is het niet verrassend dat de populariteit van risicovollere assets afneemt en dat handelaren zich richten op veilige investeringen, zoals de Japanse Yen en goud,” zo zei Joshua Mahony, marktanalist bij IG.

Niet de eerste redetwist

“Europese, Amerikaanse en Aziatische financiële markten merken in grote mate de consequenties in afwachting van een potentieel conflict in Azië. Daarbij moet worden aangetekend dat we in het verleden vergelijkbare retoriek van Trump en Kim Jong Un hebben gehoord,” aldus Mahony.

Conflict ongunstig voor beide partijen

“Er is een groot verschil tussen woorden en daden. Kim Jong Un beseft heel goed dat een conflict het einde van zijn regime kan betekenen. Ondertussen weet Trump dat een oorlog met Noord-Korea veel gewonden en doden met zich meebrengt, alsmede een humanitaire crisis in de tuin van China,” zo voegde de marktanalist eraan toe.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Zwitserse Frank profiteert van conflict tussen VS en Noord Korea' bijdraagt aan uw kennis.