Britse Pond maakt zich op voor Super Donderdag

08-05-2017 15:14
De kalender bevat deze week weinig macro-economische cijfers voor het Britse Pond, met uitzondering van donderdag. Bijna alle economische indicatoren staan gepland voor 11 mei, die daarom is omgedoopt tot ‘Super Donderdag’. Het moge duidelijk zijn dat die cijfers z’n weerslag zullen hebben op de koersontwikkeling van het Britse Pond.

Stemming inzake renteverhoging

Ook komt de Britse centrale bank, de Bank of England, aanstaande donderdag met het monetair beleidsbesluit. Marktvolgers verwachten geen wijzigingen, maar toch zullen veel handelaren de stemming nauwgezet volgen. De koers van het Pond zal stijgen als de steun voor het verhogen van de rente toeneemt. Analisten verwachten niet dat meer bestuursleden van de Bank of England voor een renteverhoging zullen stemmen gezien de zorgen over de Brexit.

Belangrijke publicaties Bank of England

Daarnaast komt de Britse centrale bank met de Monetary Policy Summary, die mogelijk inzicht geeft in de plannen voor wat betreft het monetair beleid. De Bank of England publiceert bovendien het inflatierapport, dat slechts twee keer per jaar verschijnt. Om die reden heeft het doorgaans veel impact op financiële markten, waaronder de valutamarkt.

Nieuwe daling slecht nieuws voor Pond

Naast de publicaties van de Bank of England staan er voor donderdag nog meer publicaties van voorname economische rapporten op het programma. De graadmeter inzake de productie wordt gezien als de belangrijkste. In de afgelopen twee maanden daalde het peil van die index en kenners voorspellen een volgende daling. Als er inderdaad sprake is van een nieuwe achteruitgang zal dat de koersontwikkeling van het Pond negatief beïnvloeden.

Deel verkiezingswinst ingeleverd

Ondertussen heeft de Euro vandaag terrein ingeleverd ten opzichte van de Dollar na de overwinning van Emmanuel Macron. Direct na de uitslag bereikte de gemeenschappelijke valuta de hoogste koers in zes maanden versus de Dollar. Investeerders gingen er vooraf vanuit dat Macron zijn rechtse rivaal, Marine Le Pen, zou verslaan. De 39-jarige ex-bankier wil zowel de belastingen als de arbeidsmarkt hervormen, maar deskundigen vragen zich af wat hij van die plannen kan waarmaken.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Britse Pond maakt zich op voor Super Donderdag' bijdraagt aan uw kennis.