Amerikaanse Dollar stabiel, Britse Pond begint handelsweek goed

29-05-2017 14:56
De koers van de Greenback laat vandaag weinig beweging zien versus een reeks andere belangrijke valuta’s. Daarmee blijft de Dollar boven de laagste koersen in zes en een halve week van vorige week, terwijl financiële markten deze maandag reageren op de nieuwe raketlancering door Noord-Korea. De Dollar index is vandaag nagenoeg ongewijzigd gebleven.

Mogelijke grotere kans op renteverhoging

Tijdens de eerste handelsdag van deze week is er minder activiteit doordat zowel Britse als Amerikaanse financiële markten vandaag dicht zijn. Investeerders kijken uit naar de werkgelegenheidscijfers voor de VS, die aanstaande vrijdag worden vrijgegeven. Economen en andere experts verwachten opnieuw solide ontwikkelingen op de Amerikaanse arbeidsmarkt. De kans op een renteverhoging door de Federal Reserve in juni wordt groter als de cijfers de verwachtingen overtreffen.

Zwakste groei sinds begin 2016

Afgelopen vrijdag lieten cijfers zien dat de groei van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal minder is afgezwakt dan in eerste instantie werd gedacht. Het bruto binnenlands product groeide in de eerste drie maanden van dit jaar met 1.2 procent, volgens het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken. De initiële raming ging uit van een expansie van 0.7 procent. Desondanks was het de zwakte groei sinds het eerste kwartaal van 2016, hoewel economen verwachten dat de expansie in het tweede kwartaal aantrekt.

Onrust rond Trump houdt aan

De koers van de Greenback is vandaag stabiel ten opzichte van de Japanse Yen. Laatstgenoemde valuta heeft nauwelijks gereageerd op de raketlancering door Noord-Korea. Daarbij gaat het volgens kenners om een middellangeafstandsraket. Investeerders blijven voorzichtig te midden van de aanhoudende politieke onrust rond Trumps regering. De president van de VS viel zondag de media aan en noemde het lekken vanuit het Witte Huis ‘nep nieuws’.

Einde aan tweedaagse verliezen

Deze maandag heeft de Euro de neergaande reeks van verliezen, die twee dagen duurde, beëindigd. Die koersontwikkeling komt voor de verklaring van de president van de Europese Centrale Bank (ECB) ten overstaan van het Committee on Economic and Monetary Affairs (ECON) in Brussel. Daarin zal Draghi logischerwijs uitweiden over de economische en monetaire ontwikkelingen. Verwacht wordt dat de president van de ECB de boodschap inzake het herstel van de eurozone zal herhalen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Amerikaanse Dollar stabiel, Britse Pond begint handelsweek goed' bijdraagt aan uw kennis.