Japanse Yen gaat gebukt onder dominerend risicoaversie

26-04-2017 14:33
Tijdens de handelssessie van deze woensdag merkt de Japanse Yen de gevolgen van de risicobereidheid die valutamarkten momenteel domineert. Handelaren geven de voorkeur aan risicovollere valuta’s en laten de zogenaamde ‘veilige havens’, zoals de Japanse valuta, meer en meer links liggen. De Amerikaanse Dollar vaart juist wel dankzij dat marktsentiment.

Verlichting door Franse verkiezingsuitslag

Voorafgaand aan de eerste verkiezingsronde in Frankrijk van afgelopen weekend was er de nodige onrust op financiële markten. De uitslag van afgelopen zondag zorgde voor wat opluchting en kenners achten de kans klein dat Marine Le Pen wint. Op 7 mei staat immers de tweede stemronde op het programma, waarbij de grote favoriet, Emmanuel Macron, het opneemt tegen Le Pen.

Focus op beleidsverklaring en belastingplannen

Morgen gaat de aandacht van valutahandelaren onder andere uit naar de beleidsverklaring van de Bank of Japan (de centrale bank in Japan). Marktvolgers verwachten dat sommige bestuursleden voorstander zijn van het beëindigen van het extreem accommoderend monetair beleid binnen afzienbare tijd. Ook richten valutahandelaren hun aandacht op de plannen van Donald Trump om de vennootschapsbelasting te verlagen.

Mogelijk nog meer winsten op komst

De Amerikaanse Dollar heeft vandaag goede zaken gedaan, met onder andere winsten versus de Japanse Yen. “Investeerders wachten al maanden op details over de belastingplannen van Trump en alles wat min of meer overeenkomt met zijn beloftes resulteert mogelijk in een nieuwe reeks winsten voor zowel de Greenback als Amerikaanse aandelen,” zo liet een senior valutastrateeg optekenen. Tijdens de verkiezingscampagne beloofde Trump een lagere vennootschapsbelasting te compenseren met hogere importtarieven.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Japanse Yen gaat gebukt onder dominerend risicoaversie' bijdraagt aan uw kennis.