Euro verliest terrein versus Dollar door nervositeit Franse verkiezingen

10-04-2017 15:51
De gemeenschappelijke munt van de eurozone heeft deze maandag verliezen geleden ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Die koersbeweging is onder andere het gevolg van de onzekerheid door de aanstaande presidentiële verkiezingen in Frankrijk. Peilingen laten zien dat het een nek-aan-nek race is tussen Emmanuel Macron en Marine Le Pen.

Onzekerheid ongunstig voor Euro

Investeerders volgen de verkiezingen op de voet aangezien Le Pen met Frankrijk uit de Europese Unie wil als zij wint. Dat voedt de angst dat de EU uit elkaar valt, aangezien het Verenigd Koninkrijk er ook al uitstapt. Die onzekerheid is ongunstig voor de Euro, die vandaag versus de Greenback rond de laagste koers in een maand bewoog.

Verkiezingsstrijd steeds spannender

“Ik denk dat er sprake is van een algemene ongerustheid. Peilingen laten zien dat de strijd om het presidentschap in Frankrijk alsmaar spannender wordt,” zo zei Alvin Tan, valutastrateeg bij Societe Generale in Londen. Le Pen en Macron liggen op schema voor wat betreft het bereiken van de tweede stemronde op 7 mei. De eerste stemronde staat gepland op 23 april.

Hoogste peil sinds Brexit

De veronderstelde Euro/ Dollar volatiliteit, van een week tot een jaar, bereikte het hoogste niveau sinds de Britten vorig jaar voor een vertrek uit de Europese Unie stemden. Verder was de Dollar koers tijdens de Europese handelssessie iets lager, nadat het eerder de hoogste koers ten opzichte van een groep Aziatische valuta’s bereikte.

Dollar profiteert van monetaire aanscherping

Investeerders richten zich ook op de plannen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, om het monetair beleid aan te scherpen, wat gunstig is voor de Dollar. De Amerikaanse valuta bereikte vandaag de hoogste koers in drie weken versus een aantal belangrijke concurrenten. Die winsten bleven echter beperkt als gevolg van geopolitieke onrust.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro verliest terrein versus Dollar door nervositeit Franse verkiezingen' bijdraagt aan uw kennis.