Koersverlies Britse Pond versus Amerikaanse Dollar

07-03-2017 16:24
De Britse valuta is vandaag gedaald tot de laagste koers in zeven weken ten opzichte van de Greenback. Tegelijkertijd bereikte het Pond versus de Euro de laagste koers in zes weken. Beide koersontwikkelingen zijn het gevolg van groeiende verwachtingen voor wat betreft de volgende renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank.

Greenback profiteert van renteverwachtingen en plannen

Valutaexperts verwachten dat de koers van het Britse Pond kan dalen tot het laagste niveau sinds oktober vorig jaar. Ondertussen profiteert de Amerikaanse Dollar van de investeringsplannen en belastingverlagingen geïnitieerd door Donald Trump. Tegelijkertijd vaart de Greenback wel bij de verwachtingen dat de Federal Reserve deze maand de rente verhoogt. Marktvolgers schatten de kans op een renteverhoging in maart op 98 procent.

Negatieve factoren voor Pond

Het Pond heeft ook last van de berichtgeving over dat Nicola Sturgeon een tweede referendum inzake Schotse onafhankelijkheid wil eisen. Verder hebben teleurstellende economische indicatoren een negatief effect op de Britse valuta, waaronder de bedrijvigheid in de dienstensector, die is afgenomen tot het laagste niveau in vijf maanden. Financiële markten richten nu hun aandacht op de lentebegroting 2017, die Philip Hammond, de Britse minister van financiën, morgen presenteert.

Tegenvallende economische indicatoren

De detailhandelsverkopen maken onderdeel uit van de tegenvallende economische cijfers. Het British Retail Consortium bericht dat in februari de verkopen in de detailhandel 0.4 procent onder die van dezelfde maand in 2016 lagen. Tegelijkertijd liet de Halifax House Price Index in februari een peil zien dat 0.1 procent hoger was dan in januari, terwijl analisten hadden gerekend op een plus van 0.4 procent. Ondertussen bereidt het Britse Hogerhuis zich voor op de tweede stemronde inzake de exacte verwoording van het Brexit wetsvoorstel.

Positieve reactie Aussie Dollar

De Reserve Bank of Australia (RBA) heeft de beleidsrente onveranderd gelaten tijdens de monetaire beleidsbijeenkomst van vandaag. Daarop heeft de Australische Dollar positief gereageerd. De RBA liet de rente van 1.5 procent ongewijzigd, wat in de lijn der verwachting lag en voor analisten niet als een verrassing kwam. In een verklaring liet de Australische centrale bank weten dat een hogere rente de transitie zou bemoeilijken na de investeringsconjunctuur in de mijnbouw.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Koersverlies Britse Pond versus Amerikaanse Dollar' bijdraagt aan uw kennis.