Euro bereikt hoogste koers in 6 weken versus Dollar

21-03-2017 15:28
Tijdens de tweede dag van deze handelsweek heeft de Euro stevige terreinwinst geboekt op de Greenback. De gemeenschappelijke munt steeg versus de Amerikaanse Dollar tot de hoogste koers in 1.5 maand, wat deels het gevolg is van het verkiezingsdebat op de Franse televisie gisteravond. Het was de eerste keer dat de voornaamste presidentskandidaten het tegen elkaar opnamen.

Gunstige politieke ontwikkelingen voor Euro

Ook het monetair beleid van de Federal Reserve heeft een positief effect op de koersontwikkeling van de Euro. De centrale bank van de VS zal het tempo van de renteverhogingen niet opschroeven, zo bleek uit een verklaring. Daarnaast hadden ook de uitslagen van de Nederlandse verkiezingen hun uitwerking op de gemeenschappelijke valuta vorige week. Dat geldt ook voor de verbeterde perspectieven voor Macron, die wordt gezien als pro-Europa.

Winnaar eerste tv-debat

Emmanuel Macron maakte volgens de kijkers de beste indruk tijdens het verkiezingsdebat dat maar liefst 3.5 uur duurde. De vijf Franse presidentskandidaten debatteerden over diverse onderwerpen, waaronder de Europese Unie, secularisme, veiligheid, onderwijs en sociale zekerheid. De gemoederen liepen maandagavond soms hoog op, met name tussen Marine Le Pen en Macron. Volgens de 48-jarige Le Pen onderschat Macron de problemen die de multiculturele samenleving met zich meebrengt.

Fel debat tussen links en rechts

Bij tijd en wijlen zorgden de scherpe tegenstellingen tussen rechts en links voor een vurig debat. Le Pen is voorstander van onderwijs alleen in het Frans, waar haar tegenstanders stevige kritiek op hebben. De voorzitter van Front National wil verder de quota inzake de verblijfsvergunningen terugbrengen tot 10.000 per jaar. Tegelijkertijd reageerden Macron en Benoît Hamon fel op het plan van François Fillon om de maximumleeftijd voor het jeugdstrafrecht terug te brengen naar zestien jaar.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro bereikt hoogste koers in 6 weken versus Dollar' bijdraagt aan uw kennis.