Herstel Amerikaanse Dollar, einde Pond rally

27-01-2017 14:52
De Greenback zet het herstel ten opzichte van een aantal belangrijke valuta’s deze vrijdag verder door. In de weken vanaf 3 januari leed de Amerikaanse Dollar een verlies van 4 procent als gevolg van twijfels over hoe het beleid van president Donald Trump de valuta zou beïnvloeden. Vandaag heeft de Greenback een winst van 0.2 procent geboekt.

Koersduikeling Peso door grensbelasting

Eerder lieten Trump en Steven Mnuchin, beoogd minister van Financiën, doorschemeren dat ze zich zorgen maken over de hoge koers van de Amerikaanse Dollar. Gisteravond kwam de nieuwe president van de VS met het idee om México een grensbelasting van 20 procent op te leggen. Een koersdaling van de Mexicaanse Peso was het gevolg van die uitspraak.

Gunstige vooruitzichten voor Dollar

Valutaexperts verwachten dat de Dollar-index winsten voor het eerst in 14 jaar die van de Euro zullen overtreffen. De rentetarieven in de VS zitten in de lift, wat een contrast vormt met de rente in andere ontwikkelde landen. Daarnaast gaan marktvolgers er vanuit dat de economische groei in de VS dit jaar rond de 2 à 2.5 procent zal schommelen, mede door de fiscale stimuli die Trump heeft aangekondigd. Daarbij gaat het onder andere om belastingverlagingen en uitbreiding van de overheidsbestedingen.

Einde aan ijzersterke rally

Ondertussen is het Britse Pond weer terug op aarde nadat het in de afgelopen 24 uur de hoogste koers in zes weken bereikte versus de Dollar. Daarmee is een einde gekomen aan de beste reeks sinds de jaren negentig. Dankzij de indrukwekkende rally tijdens de tweede helft van januari lijkt het voor de Britse valuta lastig om de winsten nog verder uit te breiden.

Bovengrenzen in zicht

Robin Wilkin van Lloyds Bank Commercial Banking heeft de ontwikkelingen op de valutamarkt geanalyseerd. Volgens Wilkin ontwikkelt het Pond zich richting de bovengrenzen van de vastgestelde bandbreedtes ten opzichte van de Euro en Dollar. “De veerkracht van het Pond blijft de markt verrassen en sinds de lage koersen op Aziatische markten op 16 januari heeft de valuta zich ijzersterk hersteld. Het Pond komt in de buurt van de andere kant van de huidige bandbreedtes versus de Dollar en Euro,” aldus de analist van Lloyds Bank Commercial Banking.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Herstel Amerikaanse Dollar, einde Pond rally' bijdraagt aan uw kennis.