Britse Pond boekt winsten versus Amerikaanse Dollar en Euro

17-01-2017 17:37
Theresa May, premier van het Verenigd Koninkrijk, heeft met haar Brexit toespraak het Pond Sterling een duwtje in de rug gegeven. De Britse valuta won daardoor terrein ten opzichte van de Euro en Amerikaanse Dollar. May onderstreepte dat toegang tot de interne markt uitgesloten is bij een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Maximale handelsvrijheid

May herhaalde dat de overheid zal trachten bedrijven te behoeden voor een ontwrichting als gevolg van de Brexit. Het Britse Pond profiteerde dankbaar van die geruststelling. De premier van het Verenigd Koninkrijk liet ook weten dat men streeft naar een deal die Britse bedrijven maximale handelsvrijheid met en binnen Europese markten geeft.

12 Brexit doelen

De Britse regering gebruikt het vertrek uit de Europese Unie om aan een sterkere economie te bouwen, volgens May. De 60-jarige premier wil van het Verenigd Koninkrijk een vooraanstaande handelspartner op mondiaal niveau maken. May heeft twaalf Brexit doelen opgesteld om het Verenigd Koninkrijk te helpen om in het buitenland de juiste deal te verkrijgen en een betere deal voor het gewone werkvolk.

Alles op Harde Brexit

De Britse valuta profiteerde ook van de hogere inflatiecijfers die eerder vandaag werden vrijgegeven. Mede daardoor is een renteverlaging door de Bank of England minder waarschijnlijk geworden. Na de toespraak van vandaag is duidelijk geworden dat May volledig voor een ‘harde Brexit’ gaat. Daarmee geeft de Britse regering de voorkeur aan volledige migratiecontrole in plaats van de baten die het lidmaatschap van de Europese Unie met zich meebrengt.

Inflatiestijging van 1.6 procent

Mede door de gestegen prijzen van vliegtickets en voedsel is de Britse inflatie in december gestegen tot het hoogste niveau sinds juli 2014. De consumentenprijsindex steeg in de laatste maand van 2016 met 1.6 procent, ten opzichte van +1.2 procent in november, zo blijkt uit cijfers van het Office for National Statistics (ONS). Tegelijkertijd stegen de productieprijzen als gevolg van de hogere kosten voor de import van materialen en brandstoffen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Britse Pond boekt winsten versus Amerikaanse Dollar en Euro' bijdraagt aan uw kennis.