Amerikaanse Dollar herstelt zich tijdens eerste handelsdag van 2017

02-01-2017 14:53
De Greenback is het jaar goed beginnen, met koersherstel ten opzichte van zes belangrijke concurrenten. In december bereikte de Amerikaanse Dollar de hoogste koers in veertien jaar. Veel financiële markten zijn vandaag nog niet open in verband met de vakantieperiode, waardoor ook de mondiale valutahandel beperkt is.

Hoop gevestigd op Fed en Trump

Marktvolgers verwachten dat de Federal Reserve dit jaar de rente drie keer verhoogt. Op basis van die verwachtingen beleefde de Greenback in december een aantal stevige koersstijgingen. Bovendien gaan sommige deskundigen ervan uit dat de nieuwe president, Donald Trump, de economische groei en inflatie een boost zal geven met een hele reeks fiscale uitbreidingen.

Opnieuw goed jaar voor Dollar

De Amerikaanse Dollar sloot 2016 af met een koersstijging op jaarbasis van circa 4 procent. Het was het vierde opeenvolgende jaar dat de Greenback met winst afsloot. Tijdens de laatste drie handelsdagen van vorige week leverde de Dollar meer dan 1 procent in, zo bleek uit de index die de Greenback afzet tegen zes andere belangrijke valuta’s.

Tweede flash crash voor Euro

Vorige week vrijdag beleefde de Euro een rally tijdens de handelssessies in Azië. De eurozone valuta steeg twee cent tot $1,07, waarna het de winsten snel weer inleverde. Analisten vergeleken die koersontwikkeling met de zogenaamde ‘flash crash’ in oktober, toen de Euro zo’n 10 cent van de Britse Pond afsnoepte. De aanslag in Istanbul heeft weinig impact op de valutamarkt en de Japanse Yen, die wordt gezien als veilige haven, leverde vandaag terrein in versus de Dollar.

Industriële bedrijvigheid eurozone flink toegenomen

Ondertussen neemt de bedrijvigheid in de eurozone industrie verder toe, zo blijkt uit cijfers van vandaag. In december liet de inkoopmanagersindex voor de industriële sector in het eurogebied een veel hoger peil zien dan in november. In doorsnee bereikte de graadmeter voor de industrie in de eurozone de hoogste waarde sinds april 2011. Diezelfde index voor de Duitse industriële sector steeg tot het hoogste peil sinds januari 2014.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Amerikaanse Dollar herstelt zich tijdens eerste handelsdag van 2017' bijdraagt aan uw kennis.