Pond keldert versus Amerikaanse Dollar

04-10-2016 13:54
Tijdens de ochtendhandel vandaag is de koers van de Britse valuta opnieuw flink gedaald ten opzichte van de Greenback. De Britse valuta bereikte zelfs de laagste koers in ruim 31 jaar. Ook gister beleefde het Pond een moeilijke handelsdag, vooral door de toegenomen angst voor de gevolgen van het naderend uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de EU.

Maart 2017 startdatum

De bezorgdheid over een hard einde van het EU-lidmaatschap is toegenomen na een bekendmaking door Theresa May. De premier van het Verenigd Koninkrijk kondigde onlangs aan dat in maart volgend jaar het formele proces begint waarmee de uittreding in gang wordt gezet.

Nog steeds veel onduidelijkheid

Daarmee heeft May wat duidelijkheid gegeven over de planning, terwijl de Britse premier ook diverse toezeggingen deed. Desondanks bestaat er op financiële markten ongerustheid over hoe de uittreding er concreet uit gaat zien. Het blijft wachten op details over de procedure, waarmee zorgen onder beleggers weggenomen worden.

Vrij verkeer in gevaar

Afgelopen zondag maakte May bekend dat men eind maart volgend jaar artikel 50 zal inroepen. Analisten beweren dat het Britse Pond last gebukt gaat onder het vooruitzicht dat het Verenigd Koninkrijk de gemeenschappelijke markt van de EU verlaat als onderdeel van het Brexit. Volgens Esther Reichelt, valutastrateeg bij de Commerzbank, is vooral het idee dat de Britse overheid het vrije verkeer zou beperken een bron van onzekerheid onder investeerders.

Stevige tegenwind voor Pond

“Het lijkt moeilijk voor het Britse Pond om te herstellen van de recente koersverliezen gezien de degelijkheid van het onlangs aangekondigde Brexit tijdspad”, zo liet een valutastrateeg optekenen. Na de Tory Party conferentie is het Pond in de verkoop gegaan, terwijl ook Philip Hammond olie op het vuur deed. De Britse minister van economie en financiën verklaarde dat de Britse economie de komende jaren in een ‘rollercoaster’ terechtkomt.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Pond keldert versus Amerikaanse Dollar' bijdraagt aan uw kennis.