Greenback wint terrein versus Yen, schijnwerpers op Yuan

11-01-2016 13:14
De koers van de Amerikaanse Dollar is vandaag tijdens de Aziatische handelssessie gestegen ten opzichte van de Japanse Yen. Desondanks waren de ogen op de Chinese Yuan gericht aangezien China maatregelen neemt om de onrust op aandelenbeurzen te bedwingen. Ondertussen neemt de bezorgdheid over de toestand van de Chinese economie toe.

Maatregelen sorteren nog geen effect

Vorige week was er paniek op aandelenbeurzen wereldwijd als gevolg van een vrije val op Aziatische beurzen en door een waardevermindering van de Yuan. Peking heeft geprobeerd om de rust terug te brengen met diverse maatregelen, zoals een lichte verhoging van de centrale koers van de Yuan. Analisten vinden dat meer transparantie inzake het wisselkoersbeleid noodzakelijk is.

Meer duidelijkheid vereist

“We onderstrepen dat de situatie penibel blijft. De marktvolatiliteit van vorige week suggereerde dat niemand eigenlijk weet wat het beleid momenteel is”, zo zei een analist bij DBS Bank. “Financiële markten gaven een duidelijk signaal, waaruit blijkt dat er meer duidelijkheid nodig is inzake de transitie naar een koers die meer marktgericht is. Datzelfde geldt voor de overgang naar een economie die meer afhankelijk is van de binnenlandse vraag.”

Wisselende resultaten

Tijdens andere handelssessies heeft de Greenback koerswinst geboekt versus de Nieuw-Zeelandse Dollar, Taiwanese Dollar, Zuid-Koreaanse Won, Filipijnse Peso, Indiase Roepie en de Maleisische Ringgit. Daar staat tegenover dat de koers van de Amerikaanse Dollar is gedaald ten opzichte van de Australische Dollar, Singaporese Dollar, Indonesische Roepia, Chinese Yuan en Thaise Baht.

Verdere aanscherping verwacht

Ondertussen zit de werkgelegenheid in de VS nog steeds in de lift. Die is namelijk in december met 291.000 toegenomen, wat 50.000 meer is dan eerder werd gemeld. Marktvolgers hadden een kleinere toename voorspeld. Het aantal Amerikanen zonder betaalde baan is afgenomen, maar de lonen bleven in december ongewijzigd. Deskundigen verwachten dat de Amerikaanse centrale bank de verscherping van het monetair beleid voortzet.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Greenback wint terrein versus Yen, schijnwerpers op Yuan' bijdraagt aan uw kennis.