Japanse Yen daalt opnieuw versus Amerikaanse Dollar

21-01-2015 08:36
De koers van de Japanse Yen is voor de derde dag gedaald ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Die koersdaling houdt verband met cijfers inzake de economische groei in China. Het Chinese bruto binnenlands product groeide in het vierde kwartaal met 7.3% in vergelijking met dezelfde periode in 2013. De meeste ramingen gingen uit van een expansie van 7.2%.

Gericht op behoud zwakke Euro

“Er is enige opluchting over het feit dat de Chinese cijfers minder slecht waren dan vooraf werd verwacht”, zo zei Jane Foley, senior strateeg bij Rabobank International in Londen, refererend aan de daling van de Yen. “Ik verwacht dat Draghi donderdag met uitspraken komt die gericht zijn op het laag houden van de Euro koers. Draghi slaagt er doorgaans in om de markt te bespelen.”

Laagste koers in elf jaar

Ook de Euro heeft vandaag terrein ingeleverd en daalde tot de laagste koers in meer dan elf jaar versus de Amerikaanse Dollar. Deze week staat de volgende bijeenkomst van de Europese Centrale Bank (ECB) op het programma. Economen verwachten dat de ECB met een obligatie opkoopprogramma komt.

Euro rally op komst

Mogelijk stijgt de Euro fors als de ECB met stimuleringsmaatregelen komt die de verwachtingen overtreffen, zo denkt Yuji Kameoka, directeur valutastrategie bij Daiwa Securities Co. in Tokyo. “Op korte termijn zijn er weinig risico’s voor de Euro omdat een obligatie opkoopprogramma van de ECB al is meegenomen in de huidige koersen. De Euro krijgt mogelijk een flinke boost als de uitkomst van de ECB bijeenkomst overeenkomt met de verwachtingen.”

Begrotingstekort afgenomen

In het derde kwartaal van vorig jaar is het gemiddelde begrotingstekort in het eurozonegebied gedaald in vergelijking met het tweede kwartaal. Uit cijfers van Eurostat blijkt dat het tekort in die landen afnam van 2.5% tot 2.3%. Het begrotingstekort in de hele Europese Unie daalde van 3% tot 2.9%. Het statistiekbureau van de EU heeft geen cijfers per lidstaat vrijgegeven.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Japanse Yen daalt opnieuw versus Amerikaanse Dollar' bijdraagt aan uw kennis.