Koersdaling Japanse Yen ondanks risicoaversie op Forex markt

21-01-2014 14:28
De Japanse Yen beleefde gister een korte rally door toegenomen risicoaversie op de Forex markt als gevolg van verslechterende macro-economische indicatoren uit China. Toch was de Aziatische valuta niet in staat om de winsten vast te houden. Uiteindelijk daalde de Yen tot de openingskoers van gister, en die daling heeft zich vandaag voortgezet.

Kortstondige rally

De cijfers uit China waren niet bepaald goed te noemen, met een negatief effect op het marktsentiment als gevolg. Daar hadden risicovollere valuta’s last van. De Japanse Yen profiteerde juist van dat sentiment en beleefde een korte rally. Die koersstijging was van korte duur en ook vandaag is de koers van de Japanse Yen verder gedaald.

Sombere vooruitzichten Japanse Yen

Analisten verwachtten aan het begin van dit jaar dat de koers van de Yen zou dalen. Dat had alles te maken met het feit dat de Japanse overheid en beleidsmakers duidelijk een zwakkere valuta prefereerden. Er is sindsdien niets veranderd en daardoor zal de koers van de Japanse Yen voorlopig blijven dalen.

Greenback boekt winsten

De Dollar heeft vandaag goede zaken gedaan en is flink gestegen versus de Yen. Die koersontwikkeling houdt verband met verwachtingen dat de Federal Reserve het stimuleringsprogramma verder zal afbouwen. Tegelijkertijd breidt de Bank of Japan de maatregelen uit om het risico op deflatie het hoofd te bieden.

Positieve verwachtingen

De koers van de Greenback is vandaag gestegen ten opzichte van bijna alle belangrijke valuta’s als gevolg van positieve verwachtingen inzake cijfers die deze week vrijkomen. Economen denken namelijk dat de productiegroei is toegenomen en dat de verkoop van bestaande huizen is hersteld. De koers van de Amerikaanse Dollar is vandaag ten opzichte van de Canadese Dollar het meest sinds 2009 gestegen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Koersdaling Japanse Yen ondanks risicoaversie op Forex markt' bijdraagt aan uw kennis.