Australische Dollar stijgt, maar blijft kwetsbaar

27-01-2014 13:26
De Aussie Dollar heeft zich hersteld nadat het vorige week daalde tot de laagste koers in 3.5 jaar. Toch blijft de Australische Dollar kwetsbaar door bezorgdheid over de economische groei in opkomende markten. Dat heeft geleid tot verkoop van valuta’s die een groter risico met zich meebrengen. Ook de koers van de Nieuw-Zeelandse Dollar is gestegen.

Risicoaversie toegenomen

Zowel de Kiwi Dollar als de Aussie Dollar heeft terrein teruggewonnen nadat beide valuta’s eerder werden meegesleept door verliezen van valuta’s van opkomende markten. Risicoaversie onder investeerders is toegenomen door bezorgdheid over de afgezwakte groei in China. Ook de Argentijnse mededeling over het loslaten van de valutacontrole en politieke spanningen in Turkije hebben het risicomijdend sentiment aangewakkerd.

Veerkrachtige valuta’s

De Australische Dollar en Nieuw-Zeelandse valuta verliezen doorgaans terrein in tijden van marktonzekerheid. Analisten denken dat de verliezen beperkt zullen blijven gezien de veerkracht van beide valuta’s. “Het feit dat de Aussie Dollar zich vandaag goed heeft hersteld, geeft aan dat er verder niet veel meer gevaar is,” zo zei Hamish Pepper, valutastrateeg bij Barclays Capital in Singapore.

Gunstig voor Greenback

Mogelijk komt de Aussie Dollar verder onder druk als de Federal Reserve bekendmaakt dat het obligatie-opkoopprogramma verder wordt afgebouwd. Een dergelijk scenario zou gunstig zijn voor de Amerikaanse Dollar. Dinsdag staat de volgende bijeenkomst van de Fed op het programma en duurt twee dagen.

Yen verliest terrein

De koers van de Japanse Yen is vandaag gedaald ten opzichte van de Amerikaanse Dollar en Euro. Die koersdaling houdt verband met cijfers van de Japanse overheid die laten zien dat het handelstekort vorig jaar groter is geworden. De Yen is ook gedaald versus de Greenback doordat het rendement op staatsobligaties is gestegen vooruitlopend op de bijeenkomst van de Fed.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Australische Dollar stijgt, maar blijft kwetsbaar' bijdraagt aan uw kennis.