Japanse Yen stijgt derde dag op rij versus Euro en Pond

22-01-2013 14:21
De koers van de Japanse Yen is vandaag opnieuw gestegen ten opzichte van de Euro en het Britse Pond. Het is de derde opeenvolgende koersstijging versus beide valuta’s. De rally van vandaag is opmerkelijk omdat de Bank of Japan nieuwe maatregelen heeft aangekondigd om de economische groei te stimuleren.

Inflatiedoelstelling van 2%

De Bank of Japan en de Japanse overheid hebben een gezamenlijke verklaring afgegeven. Daaruit blijkt dat de centrale bank samen met beleidsmakers de maatregelen zal coördineren om duurzame economische groei te realiseren. Zoals verwacht heeft de Bank of Japan de inflatiedoelstelling op 2% vastgesteld.

Obligatie opkoopprogramma zonder einddatum

In tegenstelling tot de Federal Reserve heeft het obligatie opkoopprogramma van de Bank of Japan geen einddatum. “Met betrekking tot het obligatie opkoopprogramma: na voltooiing van het huidige programma zal de Bank of Japan vanaf januari 2014 een nieuw programma introduceren. Dat behelst het maandelijks opkopen van financiële assets zonder einddatum,” zo staat in de gezamenlijke verklaring.

In strijd met de logica

De rally van de Japanse Yen van vandaag is in strijd met alle logica en volgt op de bijstelling van het kwantitatieve versoepelingsprogramma door de Japanse centrale bank. Sommige marktvolgers denken dat de koersstijging van de Yen het gevolg is van teleurstelling onder handelaren omdat het opkopen van assets nog niet is toegenomen.

Optimisme onder investeerders toegenomen

Het optimisme over Japanse markten is onder investeerders gestegen tot het hoogste niveau in drie jaar. Investeerders hebben er alle vertrouwen in dat premier Shinzo Abe de koers van de Yen indamt om zo de export te stimuleren. Maar liefst 21% van de ondervraagde investeerders denkt dat wereldwijd Japan het komende jaar de beste mogelijkheden biedt. In september was dat nog 5%. Verder is 54% optimistisch over het beleid van Abe in relatie
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Japanse Yen stijgt derde dag op rij versus Euro en Pond' bijdraagt aan uw kennis.