Voorraden ruwe olie stijgen in de VS tegen verwachting in

24-05-2012 08:55
De voorraden ruwe olie zijn in de Verenigde Staten 0,4 miljoen vaten meer gestegen dan berekend door economen. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Adminstration die deze cijfers woensdag bekend maakte. Aanvankelijk werd een stijging van 0,5 miljoen vaten verwacht maar de voorraden namen toe naar 382,5 miljoen vaten. Een stijging van 0,9 miljoen vaten.

Voorraden benzine, stookolie en diesel gedaald

De voorraden benzine daalden echter met maar liefst 3,3 miljoen meer dan de voorspelde afname van 0,7 miljoen. Een totaal van 201 miljoen vaten.

Stookolie en diesel namen ook in voorraad af met 0,3 miljoen vaten en een totaal van 119 miljoen. Ook dat was meer dan vooraf voorspeld.

Blijvend hoge olieprijs

De hoge olieprijzen zorgen nog altijd voor veel ongenoegen bij de consument. De olieprijs beperkt de koopkracht nu het slecht gaat met de economie. Tevens drukt het de winst van sommige sectoren. Zo gaat bijvoorbeeld de transportsector gebukt onder de hoge brandstofprijzen, omdat er teveel concurrentie is op de markt. Hierdoor kunnen de hoge grondstofkosten niet doorberekend worden richting de consument. Helaas lijkt het erop dat beleggers voorlopig rekening moeten houden met een blijvende hoge olieprijs.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Voorraden ruwe olie stijgen in de VS tegen verwachting in' bijdraagt aan uw kennis.