Euro op weg naar grootste weekverlies in een maand

04-05-2012 13:40
De koers van de Euro is voor de vijfde opeenvolgende dag gedaald ten opzichte van de Dollar. Dat is het gevolg van een rapport dat laat zien dat de productie- en dienstensector van de eurozone is gekrompen in april. Daardoor zijn de zorgen over intensivering van de schuldencrisis toegenomen. De koers van de Euro is gedaald ten opzichte van bijna alle belangrijke valuta’s.

Koersstijging Amerikaanse Dollar

De verkiezingen in Frankrijk en Griekenland dit weekend zorgen voor onzekerheid over de vooruitgang van de bezuinigingen. De koers van de Amerikaanse Dollar is gestegen ten opzichte van de belangrijkste valuta’s. Economen verwachten dat nieuwe cijfers laten zien dat Amerikaanse werkgevers meer personeel hebben aangenomen.

Krimp

Een samengestelde index, gebaseerd op een onderzoek onder inkoopmanagers in de productie- en dienstensector van de eurozone, is in april gedaald van 49.1 tot 46.7. Dat is lager dan de initiële raming van 47.4 op 23 april. Daarnaast blijft de meting van die index onder de 50, wat krimp betekent.

Verkiezingen

Frankrijk en Griekenland houden op 6 mei verkiezingen. De Fransen gaan naar de stembussen voor de presidentsverkiezingen. In Griekenland gaat het om een nieuw parlement. De socialistische kandidaat Francois Hollande leidt in de opiniepeilingen. Hollande wil het budgetakkoord dat Europese leiders in maart overeenkwamen opnieuw bespreken. De nadruk moet meer op groei liggen, volgens Hollande.

Gedaalde productie- en dienstenactiviteiten

De Italiaanse productie- en dienstenactiviteiten zijn in april gedaald tot het laagste niveau in drie jaar. Ook in Duitsland zijn de productie- en dienstenactiviteiten gestagneerd. Het aantal nieuwe orders is voor de negende opeenvolgende maand gedaald, terwijl de werkgelegenheid voor de vierde maand op rij is afgenomen. De dienstensector index is in april gedaald tot 46.9, ten opzichte van 49.2 in maart.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro op weg naar grootste weekverlies in een maand' bijdraagt aan uw kennis.