Pond stijgt door positieve macro economische cijfers

24-02-2012 13:35
Het Britse Pond is vandaag gestegen ten opzichte van de Amerikaanse Dollar en de Japanse Yen. De koersstijging volgt nadat macro-economische cijfers lieten zien dat het aantal goedgekeurde hypotheken is gestegen tot het hoogste niveau in twee jaar. Ook het aantal industriële orders is toegenomen. De koers van het Pond daalde wel ten opzichte van de Euro.

Goedgekeurde hypotheken toegenomen

Uit de Industrial Trends Survey van de Confederation of British Industry blijkt dat de index inzake de verwachtingen in februari is gestegen tot -3, ten opzichte van -16 in januari. Dat is het hoogste niveau in zes maanden. De British Bankers’Association (BBA) maakte bekend dat het aantal goedgekeurde hypotheken in januari is gestegen tot het hoogste niveau sinds januari 2010. Het aantal goedgekeurde hypotheken is toegenomen tot 38.092, ten opzichte van 36.553 in december.

Negatieve factoren Britse Pond

Het Britse Pond daalde ten opzichte van de Euro als gevolg van de verbeterende vooruitzichten voor Europa. Daardoor is de populariteit van de Britse valuta als ‘veilige haven’ afgenomen. Sommige politici hebben aangegeven dat de Britse economie additionele stimuleringsmaatregelen nodig heeft om een recessie te voorkomen. Ook daardoor is de koers van het Pond gedaald.

Zorgplicht hypotheeknemers

Ondertussen is in Nederland de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voorstander van een voortdurende zorgplicht voor financiële instellingen die hypotheken aanbieden. Hypotheeknemers moeten zich niet alleen beperken tot hypotheekadvies, maar ook monitoren of hypotheekgevers aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. Het is aan de politiek om de AFM te faciliteren bij het realiseren van die zorgplicht.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Pond stijgt door positieve macro economische cijfers' bijdraagt aan uw kennis.