Euro stijgt opnieuw door optimisme over Grieks reddingsplan

21-02-2012 08:39
De koers van de Euro is vandaag opnieuw gestegen ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Die koersstijging is het gevolg van geruchten over een mogelijk akkoord inzake het Grieks reddingsplan. Ook steeg de koers van de Euro ten opzichte van de Japanse Yen en het Britse Pond. De Amerikaanse Dollar daalde ten opzichte van de belangrijkste valuta’s door Chinese maatregelen om economische groei te stimuleren.

Optimisme

Het onderwerp verschuift mogelijk naar de volgende EU top van 1 maart als de ministers er vandaag in Brussel niet in slagen om tot een akkoord te komen. “De koersen impliceren een zeker optimisme met het oog op een akkoord. Als Griekenland een direct faillissement weet te voorkomen en als er inderdaad een akkoord wordt bereikt, dan profiteert de Euro daar de komende tijd van,” zo zei Lee Hardman, valutastrateeg bij Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Positief gestemd

Evangelos Venizelos, Grieks minister van financiën, heeft er alle vertrouwen in. Volgens Venizelos heeft zijn land aan alle eisen voldaan. Ook zijn Franse collega Francois Baroin is positief gestemd. Hij verklaarde dat alle voorwaarden aanwezig zijn om overeenstemming te bereiken. De Duitsers zijn ook hoopvol gestemd. Insiders beweren dat het onwaarschijnlijk is dat iemand nog roet in het eten gooit.

Steun Euro

“Markten zijn voorzichtig optimistisch voor wat betreft hun verwachtingen over Europa deze week. Daar profiteert de Euro vandaag van,” volgens Thomas Averill namens Rochford Capital.

Einde aan twijfels

Griekenland staat voor de loodzware taak om de schulden terug te brengen tot ongeveer 120% van het BBP. De laatste prognoses wijzen uit dat de schuldenlast 125% à 129% zal bedragen op basis van het huidig akkoord. Venizelos liet weten dat vandaag een lange periode van twijfels over het reddingplan wordt afgesloten.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro stijgt opnieuw door optimisme over Grieks reddingsplan' bijdraagt aan uw kennis.