Yen fluctueert in aanloop naar cijfers uit de VS

13-01-2012 16:28
De koers van de Japanse Yen heeft vandaag gefluctueerd, en dan vooral in neerwaartse richting, vooruitlopend op cijfers vanuit de VS. De marktvolgers verwachten gemengde cijfers. De Yen is vandaag gedaald ten opzichte van de Euro na signalen dat de economische situatie in Europa zich stabiliseert.

Gunstig en ongunstig voor Yen

Ongunstig voor de Yen is de verwachting dat de Michigan Sentiment Index deze maand stijgt tot 71.2 ten opzichte van 69.9 een maand eerder. Positief voor de Japanse valuta is de voorspelling dat de stijging van de importprijzen tot stilstand is gekomen in december. De cijfers van gister waren slechter dan verwacht, wat een positief effect had op de Yen.

Europese vooruitzichten verbeterd

De Amerikaanse cijfers zijn in het voordeel van de Japanse Yen. Europa voorkomt een rally van de Yen doordat de vooruitzichten voor de Europese economie onverwachts zijn verbeterd. De cijfers van gister waren niet slecht. Vandaag rekenden valutahandelaren op cijfers waaruit blijkt dat het handelsoverschot van de eurozone is toegenomen.

Handelsoverschot van €6.9 miljard

Cijfers van vandaag bevestigen de verwachtingen van valutahandelaren. Het handelsoverschot in de eurozone is in november vorig jaar uitgekomen op €6.9 miljard. Vandaag heeft Eurostat een eerste schatting vrijgegeven. Deskundigen gingen uit van een handelstekort van €1.5 miljard.

Exportstijging van 3.9%

Het (bijgestelde) handelsoverschot in de eurozone bedroeg in oktober nog €1 miljard. In november 2010 kwam het handelstekort uit op €2.3 miljard. De landen van de eurozone zagen in november 2010 hun export met 3.9% toenemen. De import van de eurolanden was gelijk aan die in oktober.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Yen fluctueert in aanloop naar cijfers uit de VS' bijdraagt aan uw kennis.