Euro stijgt versus Dollar tot hoogste koers in 2 weken

23-01-2012 16:02
De Euro is vandaag ten opzichte van de Dollar gestegen tot de hoogste koers in meer dan twee weken. Die koersstijging houdt verband met de besprekingen van vandaag tussen Europese ministers van financiën. De problemen in de eurozone staan centraal tijdens dat overleg. Ook wordt gekeken naar nieuwe regels voor het voorkomen van financiële onrust. Duitsland heeft voorgesteld om het tijdelijk noodfonds te handhaven, naast het permanent noodfonds.

Naderend akkoord Griekenland

Het overleg tussen de financiële leiders vindt plaats in Brussel. Eén van de andere agendapunten is de afwaardering van de Griekse schulden. Volgens geruchten hebben Griekenland en private obligatiehouders bijna een akkoord bereikt over inwisseling van de obligaties tegen nieuwe obligaties met een lager rendement.

Aanpak versnellen

Ondertussen heeft IMF-directeur Christine Lagarde gepleit voor het versnellen van de aanpak van de schuldenproblematiek. Lagarde is voorstander van het vergroten van het European Financial Stability Facility (EFSF) fonds. Daarnaast opteert ze voor het verlagen van de rente die de Europese Centrale Bank hanteert en voor uitgifte van Europees gemeenschappelijke obligaties.

Integrale aanpak

“De problemen verergeren naarmate we langer wachten. We moeten de koppen bij elkaar steken en gezamenlijk de crisis oplossen,” zo zei de IMF-directeur. Lagarde verklaarde dat er weliswaar al het nodige is bereikt, maar dat de progressie nog te gefragmenteerd is. Het ontbreekt aan een integrale aanpak, volgens de Franse politica.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro stijgt versus Dollar tot hoogste koers in 2 weken' bijdraagt aan uw kennis.