Britse Pond stijgt versus Dollar na rentebesluit Fed

27-01-2012 19:57
Het Britse Pond is vandaag gestegen ten opzichte van de Amerikaanse Dollar tot de hoogste koers in vijf weken. Die koersstijging volgt na de mededeling van de Amerikaanse centrale bank om de rente laag te houden. Het Pond boekte ook winst ten opzichte van een fragiele Euro. Volgens handelaren betekent het ontbreken van cijfers uit het Verenigd Koninkrijk dat de Euro en de Dollar de koersrichting van de Sterling domineren. Zorgen over de Britse economie zorgen ervoor dat investeerders huiverig zijn ten opzichte van het Pond Sterling.

Markt loopt vooruit

“We denken dat deze zwakke periode van de Dollar tijdelijk is. Misschien loopt de markt voor de troepen uit in afwachting van de derde ronde kwantitatieve verruiming. Dat leidt wellicht tot teleurstelling, waardoor de Dollar de komende maanden mogelijk daalt,” zo zei Lee Hardman, valutastrateeg bij Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Derde ronde kwantitatieve verruiming

De Federal Reserve liet gister weten de Amerikaanse rente tot eind 2014 laag te houden. Die mededeling zorgde voor speculaties over een derde ronde kwantitatieve verruiming. Dat zou noodzakelijk zijn om de Amerikaanse economie te stimuleren. Een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming zal de koers van de Dollar beïnvloeden.

Tweede reddingsplan Portugal

Om te voorkomen dat Griekenland failliet gaat, is een akkoord over kwijtschelding van de schulden noodzakelijk. Dat akkoord lijkt steeds dichterbij te komen, waardoor de koers van de Euro stabiel is gebleven. Tegelijkertijd neemt de angst toe dat Portugal een tweede reddingsplan nodig heeft, alsmede afschrijving van de schulden. Die geruchten hebben een negatieve impact op de Euro.

Onderhandelaars boeken progressie

Gister kwam het bericht naar buiten dat de onderhandelingen over schuldkwijtschelding van de Griekse schulden voorspoedig verlopen. Onderhandelaars verklaarden dat er progressie was geboekt. Een vertegenwoordiger van de Griekse regering liet weten dat men nog steeds hoopt op overeenstemming binnen afzienbare tijd. De progressie van gister had betrekking op technische en juridische aspecten. Vandaag en morgen gaan de onderhandelingen verder.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Britse Pond stijgt versus Dollar na rentebesluit Fed' bijdraagt aan uw kennis.