Aussie Dollar stijgt door toegenomen consumentenvertrouwen

18-01-2012 16:19
Rapporten hebben vandaag laten zien dat het vertrouwen onder Australiërs is toegenomen. Daardoor is de koers van de Australische Dollar gestegen. Deskundigen verwachten dat cijfers van morgen laten zien dat de werkgelegenheid in Australië is verbeterd. De Euro heeft het vandaag nog beter gedaan dan de Aussie Dollar.

Australiërs meer vertrouwen

De Westpac Melbourne Institute Index of Consumer Sentiment is in januari met 2.4% gestegen. In december daalde deze index nog met 8.3%. Het rapport van het Australisch bureau voor de statistiek (ABS) laat waarschijnlijk zien dat er in december 10.300 nieuwe banen bij zijn gekomen. Verwacht wordt dat het werkloosheidspercentage op 5.3% blijft steken.

Economisch sentiment verbeterd

Ook positieve signalen vanuit Europa hebben de Australische Dollar positief beïnvloed. Het economisch sentiment in Duitsland en in de hele eurozone is verbeterd. Daarnaast zijn vandaag de onderhandelingen over kwijtschelding van de Griekse schulden hervat. Afgelopen vrijdag werden de besprekingen afgebroken. Steun is cruciaal voor Griekenland om te voorkomen dat het land failliet gaat. Daarvoor is het noodzakelijk dat 50% van de schulden wordt kwijtgescholden, volgens de Griekse regering.

Dreigement

De Griekse regering heeft aangegeven uit de eurozone te stappen als er geen overeenstemming wordt bereikt. Met het dreigement om de eurozone te verlaten probeert de overheid de banken over de streep te trekken. Ook hoopt Griekenland daarmee meer tijd te krijgen om overeenstemming te bereiken.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Aussie Dollar stijgt door toegenomen consumentenvertrouwen' bijdraagt aan uw kennis.