Economische groei Zuid Korea versnelt

27-01-2011 08:40
Analisten verwachten dat de Zuid-Koreaanse economie in het huidige kwartaal sneller groeit. De groei van de Zuid-Koreaanse economie zwakte vorig jaar in het laatste kwartaal af. De economische groei bedroeg 0.5% in vergelijking tot 0.7% in het derde kwartaal van 2010. De afgezwakte economische groei was het gevolg van gedaalde detailhandelsverkopen en afgenomen productie.

Zuid-Korea

Over het hele jaar groeide de economie van Zuid-Korea in 2010 met 6.4%. Dat is het hoogste groeipercentage in acht jaar, volgens Bank of Korea. Ondanks de afgenomen groei in het derde kwartaal verwachten analisten dat de economische groei in het huidige kwartaal aantrekt.

Rente

Eerder deze maand verhoogde Zuid-Korea onverwachts de rente tot 2.75%. Dat was de tweede keer in drie maanden dat de centrale bank de rente verhoogde. Daarmee probeerde de centrale bank prijsstijgingen te temperen. De nieuwste cijfers maken het voor de centrale bank lastig om de rente op korte termijn opnieuw te verhogen, volgens analisten.

Productie- en bouwsector

“In vergelijking met het derde kwartaal lieten de productie- en bouwsector een daling zien. Consumentenbestedingen daalden ook maar de export steeg,” zo blijkt uit een verklaring van de centrale bank.

Economische groei

Jung Youg-Taek, directeur economische statistieken bij Bank of Korea, verklaarde: “We kunnen nu stellen dat het land de mondiale financiële crisis achter zich heeft gelaten. De binnenlandse economie zal het hele jaar verder groeien. Toch zal de economische ontwikkeling pieken en dalen vertonen.” De Zuid-Koreaanse economie is de vierde grootste van Azië. De elektronica giganten Samsung en LG komen uit Zuid-Korea.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Economische groei Zuid Korea versnelt' bijdraagt aan uw kennis.