Online winkelen bereikt piek tijdens Kerst

22-11-2010 16:23
Britten besteden online naar verwachting vele miljoenen Ponden deze Kerst, zo blijkt uit een onderzoek. Britse internetbedrijven verwachten dat de maandag voor Kerst de drukste online winkeldag wordt. Autoriteiten benadrukken de extra bescherming die geldt voor online aankopen. Deze Kerst wordt mogelijk €7.48 miljard online besteed, volgens het Britse Department for Business. Consumenten kunnen online aankopen binnen zeven dagen ongedaan maken, ongeacht de reden. “Consumenten moeten voor hun rechten opkomen en waar voor hun geld krijgen. Dat is vooral belangrijk in deze economisch moeilijke tijden. Iedereen wil waar voor zijn geld,” volgens Ed Davey; minister van consumentenzaken.

Kerstinkopen

De drukste winkeldag van het jaar is normaal gesproken rond 18 december. In verband met levertijden is de drukste online winkeldag eerder. Op maandag voor Kerst wordt waarschijnlijk €628 miljoen besteed, zo blijkt uit een onderzoek onder 50 detailhandelaren. Het onderzoek werd uitgevoerd door de online winkelsite Kelkoo.

Online aankopen

Van elke bestede Pond tijdens de feestdagen wordt 17 Penny online besteed, volgens ramingen. Kleding, schoenen en mode zijn het populairst, gevolgd door gadgets en consumentenelektronica.

Consumentenrechten

Consumenten hebben online de volgende rechten:

- Zeven dagen bedenktijd om aankopen ongedaan te maken;
- Deze bedenktijd geldt niet voor bederfelijke, gepersonaliseerde of beschadigde producten;
- De aankoopbon kan als aankoopbewijs dienen, net als documenten van het creditcard bedrijf.

Offline aankopen

Consumenten kunnen offline aankopen niet zomaar ongedaan maken, in tegenstelling tot online aankopen. “Goed geïnformeerde consumenten weten niet alleen de beste koopjes te vinden maar zijn ook in staat om problemen met betrekking tot aankopen snel op te lossen,” zo zei Michele Shambrook van Consumer Direct.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Online winkelen bereikt piek tijdens Kerst' bijdraagt aan uw kennis.