Duitse export neemt opnieuw af

09-10-2010 15:12
De Duitse export is in augustus voor de tweede opeenvolgende maand afgenomen, volgens het federaal bureau voor de statistiek in Duitsland. In augustus is de export met 0.4% afgenomen terwijl de import met 0.9% is toegenomen, wat meer is dan werd verwacht. Analisten maken zich zorgen over de stijgende koers van de Euro, wat mogelijk een negatief effect heeft op de economische groei van de eurozone.

Chinese Yuan

Ministers van financiën en gouverneurs van centrale banken komen dit weekeinde bijeen in Washington. Daar vindt een bijeenkomst plaats van het IMF, de Wereldbank en de G7. De ontwikkeling van valutakoersen staat hoog op de agenda van deze bijeenkomst. Europa en de VS verwijten China dat het de koers van de Yuan bewust laag houdt. Een lagere koers van de Yuan maakt Chinese producten goedkoper voor de rest van de wereld.

Koers Euro

De koers van de Euro is dit jaar aanzienlijk gestegen. Carsten Brzeski, financieel marktanalist bij ING, verklaarde: “Sinds begin juni is de koers van de Euro meer dan 16% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Een hogere koers van de Euro heeft zonder twijfel gevolgen voor de export en voor de economische groei.”

Duitse export

De export is de drijvende kracht achter het herstel van de Duitse economie na de economische crisis. De Duitse economie groeide in het tweede kwartaal van dit jaar met 2.2%, wat het hoogste groeipercentage is sinds de Duitse eenwording. De meeste marktvolgers verwachten niet dat het groeipercentage doorzet in het derde en vierde kwartaal van dit jaar.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Duitse export neemt opnieuw af' bijdraagt aan uw kennis.