Inflatieverwachtingen stimuleren vraag naar Pond

15-03-2010 15:50
Het Britse Pond is gestegen ten opzichte van valuta’s van de belangrijkste handelspartners van het Verenigd Koninkrijk, als gevolg van verwachtingen dat de inflatie in het land zal toenemen, waardoor de vraag naar Pond geprijsde investeringen is toegenomen. Een serie renteverhogingen door de Bank of England behoort tot de mogelijkheden.

Britse inflatieverwachtingen

Britse consumenten verwachten binnen een jaar een inflatieniveau van 2.5%, zo blijkt uit een rapport van vandaag. Doordat deze cijfers hoger zijn dan de eerdere (gecorrigeerde) data, is het Pond erin geslaagd om de neerwaartse spiraal ten opzichte van belangrijke valuta’s om te buigen. Het Pond is gestegen in forex markten doordat een hogere inflatie dan werd verwacht de kans vergroot dat de Britse centrale bank de economische steunmaatregelen uitbreidt en leenvoorwaarden aanscherpt, zoals renteverhogingen, waardoor de winstgevendheid van Pond geprijsde investeringen toeneemt.

Pond

Het rapport van vandaag is zeker een opluchting voor het Pond dat een dalende trend liet zien, mede doordat het één van de minst aantrekkelijke valuta’s is. De cijfers van vandaag hebben ook geleid tot een correctieve beweging voor het Pond ten opzichte van de 16 belangrijkste valuta’s. Toch blijft het algehele scenario ongunstig en verdere dalingen worden verwacht, vooral ten opzichte van stijgende valuta’s zoals de Canadese Dollar en de Australische Dollar.

Loonie

De Canadese Dollar heeft het bijzonder goed gedaan, wat blijkt uit 10 opeenvolgende handelssessies van winst ten opzichte van de Greenback. Ook is de Loonie gestegen ten opzichte van diverse belangrijke valuta’s, doordat risicobehoefte in het voordeel is van markten die een aanzienlijke invloed hebben op de Canadese Dollar.

Canadese Dollar

De handelssessie van de Canadese Dollar werd gedomineerd door een hoge volatiliteit, veroorzaakt door gebeurtenissen in China en in de VS, waardoor de aantrekkelijkheid van risicovollere investeringen is afgenomen in valutamarkten. Toch is de Loonie opnieuw gestegen ten opzichte van de Greenback door verwachtingen dat een werkgelegenheidsrapport de kans zal vergroten dat het economisch herstel in Canada versnelt. De huidige rally van de Canadese valuta is de langste in meer dan vijf jaar, en speculanten suggereren dat het in de komende maanden mogelijk pariteit bereikt met de Amerikaanse Dollar.

Grondstoffen en bulkgoederen

Stijgende valuta’s profiteren van de toenemende vraag naar grondstoffen en bulkgoederen, en doordat Canada een belangrijke olieleverancier van de VS is, heeft de vraag naar olie een positief effect op de Loonie. Ook profiteert de Canadese Dollar van positieve binnenlandse omstandigheden, en de rentevooruitzichten dragen ook bij aan het groeiend vertrouwen in Canadese investeringen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Inflatieverwachtingen stimuleren vraag naar Pond' bijdraagt aan uw kennis.