Euro daalt door dreiging Griekenland IMF financiering

22-03-2010 15:41
De Euro is opnieuw gedaald ten opzichte van de meerderheid van de 16 belangrijkste valuta’s in de forex markten, doordat Griekenland en de EU het niet eens kunnen worden over de manier waarop de budgettaire problemen moeten worden opgelost, waardoor investeerders de eurozone mijden.

Euro

De Griekse minister-president George Papandreou zei gisteren dat hij zich mogelijk tot het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wendt voor een financieel reddingsplan om een einde te maken aan de diepste crisis in de eurozone sinds de introductie van de Euro in 1999. Hierdoor zijn de zorgen toegenomen dat verdeeldheid onder ECB, Duitse en Griekse officials het reeds onstabiele marktsentiment ten aanzien van investeringen in de regio verder verslechtert. De Zwitserse Frank was één van de grootste winnaars ten opzichte van de Euro, en officials van de Zwitserse centrale bank overwegen om de koers van de nationale valuta te versterken om te kunnen profiteren van de zwakke Euro.

Begrotingstekort Griekenland

Het marktscenario in Europa heeft problemen om te verbeteren en het is onwaarschijnlijk dat hierin op korte termijn verandering komt. Het is belangrijk op te merken dat Griekenland niet het enige EU land is met begrotingstekort problemen, waardoor de vooruitzichten voor de Euro somber zijn in de komende maanden, ook doordat de Euro geen steun zal krijgen van rentekoersen.

Grondstoffen en bulkgoederen


Het pessimisme is teruggekeerd op financiële markten door de economische problemen in Europa. Prijzen in markten die de Loonie beïnvloeden, zoals ruwe olie en andere ruwe materialen, zijn gedaald en hebben een negatief effect gehad op de Loonie. De Canadese Dollar beëindigde de langste winnende reeks in meer dan vijf jaar doordat het pessimisme toename in Europa, dat zich later over de hele wereld verspreidde. Dit had een negatief effect op de aantrekkelijkheid van aandelen, grondstoffen en bulkgoederen (commodity goederen) in Noord Amerika, wat markten zijn die sterk geassocieerd worden met de koersen van de Loonie, waardoor de koers van de Canadese Dollar is gedaald.

Bank of Canada

Het positieve aspect van de daling van de Loonie van vandaag is dat de rally niet ten einde is gekomen door verklaringen of concrete maatregelen van de Canadese centrale bank, maar door fundamentele aspecten van het internationale marktscenario.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro daalt door dreiging Griekenland IMF financiering' bijdraagt aan uw kennis.