Britse bedrijven schrappen 17000 banen in eerste half jaar

30-03-2010 19:26
Britse bedrijven in de financiële dienstverlening zullen ongeveer 17.000 banen schrappen in de eerste zes maanden van dit jaar, ondanks dat het vertrouwen toeneemt, volgens de Confederation of British Industry (CBI). Ongeveer 10.000 banen werden in het eerste kwartaal geschrapt, terwijl nog eens 7.000 banen in het tweede kwartaal geschrapt zullen worden, zo heeft Ian McCafferty, hoofd economisch adviseur van de CBI, vandaag verklaard.

Bedrijfsvertrouwen

“Verwacht wordt dat er in het tweede kwartaal verder gesneden zal worden in personeelsbestanden,” volgens Andrew Gray, hoofd adviseur Britse banken van PricewaterhouseCoopers.
McCafferty heeft aangegeven dat sinds november het vertrouwen onder bedrijven licht gestegen is als gevolg van “verbeterde winstgevendheid.”

Banen financiële dienstverlening

De Britse economie liet de diepste recessie in de geschiedenis achter zich door met 0.3% te groeien in het vierde kwartaal van 2009. Ongeveer 116.000 banen in de financiële dienstverlening zijn verloren gegaan sinds het begin van de financiële crisis, terwijl de hele sector uit 1 miljoen banen bestaat, volgens de CBI.

Winstgevendheid

De winstgevendheid van bedrijven in de financiële dienstverlening is in het eerste kwartaal verbeterd en verwacht wordt dat deze trend in het tweede kwartaal doorzet, zo meldde de CBI.
“Het vertrouwen onder banken neemt verder toe, te midden van voorspellingen dat business volumes de meest forse stijgingen in drie jaar zullen laten zien,” zo verklaarde Gray.

Groeimogelijkheden

“Desalniettemin is de bezorgdheid inzake de nieuwe regulering nog nooit zo groot geweest, waarbij ongeveer 74% van de bedrijven ervan uitgaat dat de nieuwe regulering een negatief effect zal hebben op groeimogelijkheden in de komende twaalf maanden,” zo zei McCafferty. Ongeveer 85% van de bedrijven gaf aan dat ze bezorgd waren over het feit dat het concurrentievermogen van het Verenigd Koninkrijk als financieel centrum zou afnemen.

Confederation of British Industry

De CBI ondervroeg tussen 17 februari en 3 maart 80 bedrijven, waaronder banken, bouwcoöperaties, verzekeraars en fondsbeheerders. De CBI vertegenwoordigt 240.000 bedrijven die goed zijn voor één derde van de werknemers in de private sector.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Britse bedrijven schrappen 17000 banen in eerste half jaar' bijdraagt aan uw kennis.