Verhoging disconteringspercentage stimuleert Dollar en raakt Canadese Dollar

20-02-2010 15:45
De Dollar heeft de hoogste koers in 2010 bereikt ten opzichte van diverse belangrijke valuta’s nadat de Federal Reserve het disconteringspercentage voor leningen verhoogde, waardoor de vraag naar Dollar geprijsde investeringen is toegenomen. Ondertussen lijkt de economie in de VS te herstellen waardoor de Amerikaanse centrale bank de steunmaatregelen kan uitbreiden.

Disconteringspercentage

Alle 16 belangrijkste valuta’s zijn gedaald ten opzichte van de Greenback nadat de Federal Reserve aankondigde het disconteringspercentage voor directe bankleningen te verhogen; voor de eerste keer in drie jaar. Dit bevestigt de theorie dat economische verbeteringen in de VS centrale bankiers de mogelijkheid geven om steunmaatregelen uit te breiden en om de rente op een bepaald moment in 2010 te verhogen, waardoor de Dollar aantrekkelijker is geworden op valutamarkten. Diverse positieve economische rapporten hebben deze week de financiële markten in de VS gedomineerd, waardoor de Dollar is gestegen ten opzichte van diverse hoog renderende valuta’s zoals de Australische Dollar, en ook ten opzichte van ‘veilige’ valuta’s zoals de Zwitserse Frank en de Japanse Yen.

Optimisme

De agressieve toon en houding van de Fed zorgen voor optimisme ten opzichte van de Amerikaanse economie, die beter lijkt te herstellen dan andere belangrijke economische regio’s in de wereld, zoals Europa en de Zuid Pacifische regio. De Dollar zal blijven stijgen zolang dit scenario aanhoudt.

Canadese Dollar

Na het bereiken van de hoogste koers in februari als gevolg van hernieuwde risicobehoefte, is de Canadese Dollar gedaald ten opzichte van de Amerikaanse Dollar nadat de Federal Reserve voor de eerste keer in drie jaar het disconteringspercentage verhoogde, waardoor de Greenback op forex markten aantrekkelijker is geworden dan de Loonie.

Steunmaatregelen

De stijgende trend van de Canadese Dollar ten opzichte van de Amerikaanse Dollar is geëindigd, en een groot deel van de winsten van deze week ten opzichte van de Amerikaanse valuta is verloren gegaan, nadat de Federal Reserve het disconteringspercentage verhoogde, waardoor Amerikaanse assets interessanter zijn geworden voor investeerders, en waardoor speculaties zijn toegenomen dat steunmaatregelen in de VS mogelijk worden uitgebreid.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Verhoging disconteringspercentage stimuleert Dollar en raakt Canadese Dollar' bijdraagt aan uw kennis.