Euro blijft bearish door situatie Griekenland en Forint daalt door mogelijke budget crisis

17-02-2010 13:23
Het lijkt erop dat de Euro de negatieve trend aan het begin van deze week heeft doorgezet, nadat EU officials suggereerden dat Griekenland een harder beleid moet voeren om het begrotingstekort te verminderen om in aanmerking te komen voor steun van de financiële autoriteiten van de eurozone ter beëindiging van de groeiende fiscale crisis.

Begrotingstekort Griekenland

De Euro is deze week begonnen met een daling ten opzichte van de Greenback en ten opzichte van valuta’s van de belangrijkste handelspartners van de eurozone, nadat de Europese Unie geen concreet herstructureringsplan voor Griekenland presenteerde om het begrotingstekort naar beneden te brengen tot economisch gezonde niveaus. Griekenland krijgt een maand de tijd om te bewijzen dat het voldoende maatregelen neemt om het begrotingstekort terug te dringen. Er zijn aanzienlijke twijfels over hoe dit proces zal verlopen, wat een negatief effect heeft op investeringen in de eurozone. Ook blijven handelaren sceptisch over oplossingen voor de Griekse crisis die niet leiden tot hoge kosten voor andere EU lidstaten.

Negatieve trend Euro

De vooruitzichten blijven onaantrekkelijk voor de Euro, en de negatieve trend zal waarschijnlijk doorzetten, vooral ten opzichte van de Amerikaanse Dollar en valuta’s van opkomende markten. Dit is het gevolg van het feit dat ook andere landen die de Euro als nationale valuta hebben kampen met een financiële situatie die ver verwijderd is van een acceptabel niveau om investeerders aan te trekken.

Hongarije

De groeiende problemen inzake begrotingstekorten doen zich niet alleen voor onder EU landen die de Euro gebruiken, maar ook onder diverse Oost-Europese landen. Zo heeft Hongarije een begrotingstekort dat veel groter is dan door de Europese Centrale Bank wordt geaccepteerd, wat een negatief effect heeft op de prestaties van de Forint.

Hongaarse Forint

De Hongaarse Forint behoorde vandaag tot de slechtst presterende valuta’s in buitenlandse valuta markten, nadat het Internationaal Monetair Fonds bevestigde dat Hongarije mogelijk de doelstellingen inzake het begrotingstekort niet zal halen. Hierdoor zijn Forint geprijsde investeringen minder aantrekkelijk geworden, terwijl de crisis als gevolg van begrotingstekorten van Europese landen zich verder uitbreidt.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro blijft bearish door situatie Griekenland en Forint daalt door mogelijke budget crisis' bijdraagt aan uw kennis.