Yen profiteert van leenrestricties China

17-01-2010 11:47
Risicoaversie is vandaag toegenomen als gevolg van bezorgdheid onder investeerders dat Chinese leenrestricties, die deze week werden aangekondigd door de Chinese overheid, de economische prestaties van de wereldeconomie mogelijk raken. Hierdoor is de Yen gestegen ten opzichte van de belangrijke valuta’s in buitenlandse valutamarkten.

Japanse Yen

De Yen is vandaag gestegen ten opzichte van de Greenback doordat rapporten in het meest welvarende land ter wereld licht onder de verwachtingen bleven, en een gedaalde inflatie lieten zien. De Euro is vandaag fors gedaald ten opzichte van de Japanse valuta doordat bezorgdheid over het Griekse begrotingstekort nog steeds de vooruitzichten voor de Europese valuta negatief beïnvloedt, waardoor de vraag naar Yen geprijsde investeringen is toegenomen. De Chinese leenrestricties zullen niet alleen de Aziatische economische regio raken, maar de gehele wereldeconomie, doordat de Chinese handel over de hele wereld verspreid is, en deze maatregelen kunnen het economisch herstel dat voor 2010 wordt voorspeld vertragen.

Leenrestricties China

Risicoaversie onder handelaren is toegenomen als gevolg van het nieuw Chinese bankbeleid, wat positief is voor de Yen, volgens valutaspecialisten. De Yen heeft ten opzichte van commodity geassocieerde valuta’s, zoals de Canadese Dollar, de laagste koersen ooit bereikt en de neveneffecten van de Chinese verklaringen hebben de Japanse valuta gestimuleerd.

Australische Dollar

Opnieuw leiden rentekoersen tot een rally van de Australische Dollar, vergelijkbaar met die van in het tweede half jaar van 2009 toen de Zuid Pacifische valuta tot de best presterende opties in buitenlandse valutamarkten behoorde. Positieve werkgelegenheidscijfers, die afgelopen woensdag in Australië werden gepubliceerd, stimuleren de Australische Dollar om te stijgen tot hoge koersen ten opzichte van de meest verhandelde valuta’s. Als gevolg van het gedaalde werkloosheidscijfer, momenteel 5.5% en veel beter dan dat van andere belangrijke economische regio’s in de wereld, zijn er speculaties ontstaan over een nieuwe renteverhoging in Australië volgende maand.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Yen profiteert van leenrestricties China' bijdraagt aan uw kennis.