Werkloosheidsaanvragen toegenomen

10-01-2010 12:03
Het aantal mensen dat voor de eerste keer een werkloosheidsuitkering heeft aangevraagd is afgelopen week toegenomen, maar de cijfers blijven in de buurt van het laagste niveau in meer dan een jaar en waren beter dan dat economen hadden verwacht. De Amerikaanse Labor Department maakte vandaag bekend dat het aantal initiële aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is uitgekomen op 434.000 in de week die 2 januari eindigde. Dit waren er 1.000 meer dan de vorige week waarin het gecorrigeerde totaal uitkwam op 433.000.

Initiële werkloosheidsuitkering

Economen hadden verwacht dat het aantal initiële aanvragen voor een werkloosheidsuitkering met ongeveer 435.000 zou stijgen.
Voorafgaand aan de verbetering van vorige week, had het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de laatste week van december het laagste niveau in meer dan een jaar bereikt.

Doorlopende aanvragen

Het vierwekelijkse gemiddelde van de wijzigingen in initiële aanvragen, een statistiek die de wekelijkse fluctuaties uitvlakt, is gedaald met 10.250 tot 450.250. Dit suggereert dat de algehele trend voor initiële aanvragen daalt.
De doorlopende aanvragen, een statistiek met betrekking tot het aantal mensen dat doorlopend een werkloosheidsuitkering ontvangt, is gedaald met 179.000 tot 4.802 miljoen. Dit betekent het laagste aantal sinds eind januari 2009.

Werkgelegenheidscijfers

De aandacht is nu gericht op de maandelijkse werkgelegenheidscijfers die aanstaande vrijdag worden gepubliceerd. De vrijgave van dit report, door vele beschouwd als de belangrijkste economische cijfers, staat gepland voor 8.30 a.m. Eastern Time.
Economen verwachten over het algemeen dat het rapport van vrijdag opnieuw een beperkt banenverlies in de afgelopen maand laat zien. Dit volgt na de loonlijstdaling van 11.000 in november. Er is echter enige hoop dat het aantal banen in december weer zal toenemen.

Industrie rapport

Voor wat betreft overheidscijfers: een belangrijk industrie rapport is afgelopen woensdag vrijgegeven, waaruit is gebleken dat afgelopen maand het banenverlies in de private sector is afgezwakt. Cijfers van Automatic Data Processing (ADP), het bedrijf dat onder andere loonlijst cijfers publiceert, hebben aangetoond dat de private sector in december 84.000 banen heeft verloren. Dit volgt na de gecorrigeerde daling van 145.000 in de vorige maand.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Werkloosheidsaanvragen toegenomen' bijdraagt aan uw kennis.