Greenback Dollar daalt door correctie speculaties

04-01-2010 14:34
Nadat de Greenback Dollar deze maand meer dan 5% is gestegen ten opzichte van de Euro als gevolg van speculaties dat de huidige stijgingen van de Amerikaanse valuta excessief zijn, is de Dollar ten opzichte van hoger renderende valuta’s gedaald. De Tsjechische Kroon is gestegen tot de hoogste koers in een week ten opzichte van de Euro nadat een positief rapport inzake industriële productie heeft geleid tot speculaties dat één van de hardst getroffen Europese economieën zich herstelt van de diepste recessie sinds het einde van het communisme in de Tsjechische republiek.

Greenback Dollar

Na de daling van vandaag bedraagt de winst van de Dollar ten opzichte van de Europese valuta deze maand nog altijd meer dan 4%, doordat toekomstige contracten goede prestaties van de Dollar suggereren in 2010, gezien het feit dat het economisch herstel in de VS waarschijnlijk de belangrijkste motor van een sterke Dollar zal zijn. Andere hoog renderende valuta’s die zijn gedaald ten opzichte van de Greenback deze maand na het bereiken van de hoogste koers in 2009 vier weken geleden, zoals de Australische Dollar, hebben ook een deel van de verliezen in december goedgemaakt vandaag door speculaties dat deze rally mogelijk overdone is.

Grondstoffen en bulkgoederen

De Dollar zal waarschijnlijk ‘bullish’ blijven in 2010, ondanks dat er twijfels bestaan of fundamentele factoren de sterkte blijven ondersteunen. Valuta’s van landen die grondstoffen en bulkgoederen produceren, zoals de Zuid Afrikaanse Rand en de Braziliaanse Real, zijn mogelijk in minder mate negatief beïnvloed dan de Euro, terwijl de Dollar stijgt gezien het feit dat het herstel van de Amerikaanse economie de vraag naar grondstoffen en bulkgoederen mogelijk stimuleert, wat gunstig is voor de valuta’s van deze landen.

Tsjechische Kroon

Nadat industriële productie in Tsjechië 14 maanden op rij is gedaald, is deze vandaag gestegen, waardoor speculaties zijn ontstaan over dat het land mogelijk de diepste recessie in 20 jaar achter zich heeft gelaten, wat beleidsmakers mogelijk aanzet om de rente in 2010 te verhogen, waardoor de Tsjechische Kroon is gestegen tot de hoogste koers ten opzichte van de Euro in meer dan een week.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Greenback Dollar daalt door correctie speculaties' bijdraagt aan uw kennis.