Pond daalt door zwakkere vooruitzichten Verenigd Koninkrijk

09-12-2009 08:52
Het pond is deze week begonnen met een daling ten opzichte van de Euro en de Amerikaanse Dollar doordat het sentiment inzake de andere welvarende landen in de wereld positiever blijft dan de vooruitzichten voor de Britse economie. Hierdoor verkiezen investeerders hoger renderende valuta’s, die gesteund worden door snel herstellende economieën, boven Pond geprijsde assets.

Elastisch versus resistent

Een rapport van Moody’s Investors Service heeft aangetoond dat de economie van het Verenigd Koninkrijk, één van de welvarendste landen in de wereld, als ‘elastisch’ werd beschouwd ten opzichte van andere Europese landen die een betere rating kregen, zoals Frankrijk en Duitsland, die werden beschouwd als ‘resistent’. Hierdoor is het Pond verder gedaald ten opzichte van de Euro, alsmede ten opzichte van de Greenback doordat de vooruitzichten voor de Amerikaanse rentekoersen zijn veranderd, waarbij speculaties een renteverhoging suggereren voor de middellange termijn, waardoor een positieve trend voor de Dollar is ontstaan ten opzichte van het merendeel van de 16 meest verhandelde valuta’s. Ondanks tekens van economisch herstel in het Verenigd Koninkrijk verloopt het herstel langzamer dan de veerkracht van opkomende landen en commodity exporterende landen zoals Canada en Australië, wiens valuta’s in 2009 voortdurend zijn gestegen ten opzichte van het Pond.

Vooruitzichten blijven somber

De vooruitzichten voor het Pond blijven somber doordat investeerders voor hoger renderende opties kiezen in handelssessies die door risico worden gedomineerd, en veiligere speculaties prefereren in tijden van een sterke mate van risicoaversie. Hierdoor blijft er bijna niets over van de attractiviteit van Pond geprijsde assets, die waarschijnlijk minder aantrekkelijk dan gemiddeld zullen blijven tenminste tot het einde van dit jaar.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Pond daalt door zwakkere vooruitzichten Verenigd Koninkrijk' bijdraagt aan uw kennis.