Loonie stijgt door olieprijzen en Rand profiteert van stijgende vraag metalen

27-12-2009 15:23
Doordat de prijs van ruwe olie, het belangrijkste exportproduct van Canada naar de VS, verder omhoog is gegaan vandaag, is de Canadese valuta gestegen ten opzichte van de zes belangrijkste valuta’s. De vooruitzichten voor de Loonie zijn één van de meest gunstige op de buitenlandse valuta markten.

Canadese Dollar

De vooruitzichten voor de Canadese Dollar zijn deze week aantrekkelijk gebleven doordat de ruwe olieprijzen voor de derde opeenvolgende dag zijn gestegen, wat een positief effect heeft gehad op de Loonie, die is gestegen ten opzichte van de Euro en het Pond en in mindere mate ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Nadat een rapport in de VS liet zien dat het aantal werkloosheidsaanvragen is afgenomen, is de rally van de Loonie deels tot stilstand gekomen, waardoor de Greenback een deel van de verliezen ten opzichte van de Canadese Dollar kon goedmaken. Het optimisme ten opzichte van het herstel van de Amerikaanse economie is toegenomen na een dag van pessimisme, veroorzaakt door negatieve cijfers inzake de woningbouwsector.

Grondstoffen

De Canadese export bestaat voor ongeveer de helft uit grondstoffen, en de vooruitzichten voor de Loonie zijn extreem gunstig doordat het herstel van de Amerikaanse economie in 2010 waarschijnlijk de Canadese export zal stimuleren. Hierdoor is de Loonie gestegen ten opzichte van diverse valuta’s met een vergelijkbaar profiel, zoals de Australische Dollar.

Zuid Afrikaanse commodities

De Zuid Afrikaanse Rand heeft vandaag de hoogste koers in een week bereikt ten opzichte van de Amerikaanse Dollar doordat de vraag naar verschillende grondstoffen en bulkgoederen (‘commodities’) uit Zuid Afrika fors is toegenomen, waardoor de Afrikaanse Rand is gestegen ondanks negatieve speculaties.

Rand

Ondanks dat analisten speculeerden over een daling van de Zuid Afrikaanse Rand als gevolg van de verwachting dat de rentekoersen in de VS in 2010 zullen stijgen, is de Rand vandaag gestegen tot de hoogste koers in een week ten opzichte van de Greenback. De vraag naar metalen commodities, zoals goud en platina, is wereldwijd gestegen, waarmee de toestroom van kapitaal naar het Afrikaanse land is toegenomen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Loonie stijgt door olieprijzen en Rand profiteert van stijgende vraag metalen' bijdraagt aan uw kennis.