Griekenland bereidt herdenking incident voor en krimp Spaanse economie zwakt af

05-12-2009 15:25
Aanstaande zondag wordt in de Griekse hoofdstad het tragisch ongeval herdacht waarbij een student om het leven kwam en waardoor een reeks van rellen door het hele land ontstond.
De Spaanse economie is in het vierde kwartaal minder gekrompen, zo rapporteerde de Spaanse centrale bank vrijdag, wat een lichte verbetering van de economie impliceert.

Hevige rellen

Op 6 december 2008 overleed een 15-jarige student na beschietingen door de politie in het Exarchia district van Athene, het middelpunt van confrontaties tussen de politie en linkse groeperingen. Dit incident werd gevolgd door weken van hevige rellen door het hele land, met miljoenen aan schade aan winkels, publieke gebouwen en andere eigendommen als gevolg.

Herdenking incident

Athens News Agency publiceerde een bericht van president Karolos Papoulias, waarin hij het volk oproept om het noodlottige incident vreedzaam te herdenken. Er werd al bericht over kleinschalige protesten door studenten.
De nieuwe socialistische regering heeft troepen gemobiliseerd om geweld en rellen te voorkomen. Volgens de berichten, zullen meer dan 6.000 politiemensen in Athene aanwezig zijn.

Herstel Spaanse economie

“De meest recente economische indicatoren laten een verdere afname van de economische krimp zien,” zo stelde de Spaanse centrale bank in de maandelijkse rapportage. De snelheid waarmee private consumptie en de bouwsector krimpen is afgenomen, volgens Banco de España.
Het Spaanse bruto binnenlands product is 0.3% gedaald in het derde kwartaal. De Spaanse economie heeft de recessie nog niet achter zich gelaten, terwijl andere belangrijke eurozone economieën al groei hebben vertoond.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Griekenland bereidt herdenking incident voor en krimp Spaanse economie zwakt af' bijdraagt aan uw kennis.