Canadese Dollar daalt door instabiele olieprijzen en prestaties aandelen

31-12-2009 12:49
De Canadese Dollar is gedaald na het bereiken van de hoogste koers in 2009 ten opzichte van de Euro doordat aandelen er niet in zijn geslaagd het voordeel van het begin van deze week uit te breiden. Hierdoor is de Canadese Dollar ook gedaald ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Na het bereiken van de hoogste koers ten opzichte van de Amerikaanse tegenhanger, heeft de Canadese Dollar vandaag de daling van gisteren doorgezet als gevolg van volatiele ruwe olie prijzen die een negatief effect op de koers van de Canadese valuta hebben gehad, terwijl aandelen vandaag zwak presteerden. De Loonie wordt sterk beïnvloed door aandelen, en de daling van vandaag in combinatie met de grote vraag naar grondstoffen en bulkgoederen is vooral verantwoordelijk geweest voor de daling van vandaag. De Canadese Dollar is vooral gedaald ten opzichte van de Amerikaanse Dollar als gevolg van een rapport inzake economische activiteiten dat de verwachtingen overtrof, waardoor het vertrouwen in het herstel van de Amerikaanse economie in 2010 is toegenomen.

Forse fluctuaties Canadese Dollar

De volatiliteit van olieprijzen heeft geresulteerd in forse fluctuaties van de Canadese Dollar koersen, waardoor goede daghandel mogelijkheden zijn ontstaan, volgens analisten. Ondanks de daling van vandaag blijven de vooruitzichten voor 2010 voor de Canadese Dollar bovengemiddeld doordat de vraag naar grondstoffen en bulkgoederen zal toenemen als de mondiale economie herstelt, waardoor de Loonie zal profiteren van een dergelijk scenario.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Canadese Dollar daalt door instabiele olieprijzen en prestaties aandelen' bijdraagt aan uw kennis.