Bullish trend Dollar wordt sterker

14-12-2009 16:31
De Dollar sloot deze week af op de hoogste koers ten opzichte van de Euro nadat positieve berichten in de VS suggereerden dat het tempo waarin de Amerikaanse economie herstelt toeneemt, waardoor Dollar geprijsde investeringen interessanter worden. Nadat een rapport in de VS beter dan verwachte detailhandelscijfers liet zien, alsmede een stijging van het consumenten sentiment, is de Dollar gestegen ten opzichte van het merendeel van de 16 meest verhandelde valuta’s, waarmee het de negatieve reeks van deze week, die heeft geleid tot de laagste koers in 2009 in het begin van december, heeft omgebogen.

Renteverhoging

De Nieuw-Zeelandse Dollar was één van de weinige valuta’s die in staat was om te stijgen ten opzichte van de Greenback doordat Nieuw Zeeland waarschijnlijk een reeks van renteverhogingen zal doorvoeren zoals werd voorgesteld door de Reserve Bank of New Zealand. Hierdoor zou Nieuw Zeeland het voorbeeld van Australië volgen, dat als eerste welvarende land de rente verhoogde na de mondiale recessie.

Dollar sentiment

Een deel van de analisten heeft bevestigd dat de ‘bearish dagen’ van de Dollar voorbij zijn doordat positieve rapporten zullen blijven volgen waardoor de Federal Reserve eerder dan verwacht de rente zal verhogen. Dit zal leiden tot een massale toestroom van kapitaal in de VS en tot een verbetering van de aantrekkelijkheid van de Dollar in internationale valutamarkten.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Bullish trend Dollar wordt sterker' bijdraagt aan uw kennis.