Winst Deutsche Bank overtreft voorspellingen

21-10-2009 13:06
Deutsche Bank AG, de grootste bank van Duitsland, rapporteerde dat de winst in het derde kwartaal meer dan verdrievoudigd is, waarmee het de prognoses van analisten overtrof, geholpen door belastingwinsten. De preliminaire nettowinst is gestegen tot €1.4 biljoen ($2.1 biljoen) ten opzichte van €435 miljoen een jaar eerder, zo meldde de in Frankfurt gevestigde bank vandaag. Dat overtreft de mediaan van de prognoses door 12 analisten van €811 miljoen.

Winst Deutsche Bank

Josef Ackermann, bestuursvoorzitter van de Deutsche Bank, vermeed het ergste van de financiële crisis en sloeg hulp van de regering af. De Duitse bank profiteerde van de laagste rentekoersen ooit die de winsten uit schuldhandel, valuta’s en commodities hebben opgedreven tot een record bij JPMorgan Chase & Co. en tot het derde hoogste niveau bij Goldman Sachs Group Inc., volgens analisten. Het aandeel Deutsche Bank is 5% gedaald doordat de winst voor belasting de prognoses van analisten niet overtrof.

Wachten voor beoordeling

“We zagen een vergelijkbare, nogal ambivalente reactie op de cijfers van Amerikaanse investeringsbanken en de belangrijkste resultaten voor belasting waren teleurstellend,” zei Matthew Clark, een analist voor Keefe Bruyette & Woods Ltd. in Londen, die een ‘outperform rating’ voor het aandeel Deutsche Bank uitgeeft. “We moeten wachten voordat we de kwaliteit kunnen beoordelen.”

Aandeel Deutsche Bank

De winst voor belasting bedroeg ongeveer €1.3 biljoen, terwijl Clark €1.53 biljoen had voorspeld. De mediaan van de prognoses door analisten was €1.19 biljoen.
Het aandeel Deutsche Bank is 3.7% gedaald tot €53.31 om 10.33 a.m. in Frankfurt. Het aandeel is dit jaar 92% gestegen, waarmee de waarde van de bank op €33.1 biljoen uitkomt.

Geholpen door belastingen

De nettowinst werd gestimuleerd door belastingkredieten en door positieve uitkomsten van de accountantscontroles gerelateerd aan de voorgaande jaren, zo meldde de bank. Alle business segmenten zullen positieve resultaten boeken, volgens de bank.
“Na de goede resultaten van Goldman en JPMorgan hadden analisten verwacht dat de winsten voor belasting alle prognoses zouden overtreffen, maar dat was niet het geval,” zo zei Olaf Kayser, een analist voor Landesbank-Baden Wuerttemberg, die een ‘hold rating’ afgeeft voor het aandeel Deutsche Bank. “Er waren speculaties dat Deutsche Bank de cijfers eerder vrijgaf om een kapitaalverhoging voor te bereiden.”
De Tier 1 kapitaalratio van de bank, een indicator die de financiële kracht van banken aangeeft, is in het derde kwartaal gestegen tot 11.7%, ten opzichte van 11% in het tweede kwartaal.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Winst Deutsche Bank overtreft voorspellingen' bijdraagt aan uw kennis.