Werkloosheid Hongkong neemt af

19-10-2009 15:02
De seizoengecorrigeerde werkloosheid is 5.3% gedaald in Hongkong gedurende de periode juli – september, ten opzichte van 5.4% in de periode juni – augustus, zo rapporteerde de Census and Statistics Department maandag. Dat was de eerste daling sinds het begin van de mondiale financiële crisis in Augustus 2008. Economen hadden verwacht dat de werkloosheid ongewijzigd zou blijven op 5.4%.

Positievere houding

“Doordat de omstandigheden voor het bedrijfsleven geleidelijk verbeteren en de arbeidsmarkt stabiliseert wordt de houding van werkgevers ten aanzien van het aannemen van personeel positiever,” zo zei Matthew Cheung Kin-chung, secretaris van Labour and Welfare. “Verwacht wordt dat hierdoor de druk op de werkloosheid op korte termijn afneemt.”

Werkloosheid Hongkong

Het aantal mensen zonder werk, niet gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, is met ongeveer 7.700 afgenomen tot 209.100 in de periode juli – september ten opzichte van 216.800 in de periode juni – augustus. De totale werkloosheid bedroeg in de periode juli – september 3.495.500, wat ongeveer overeenkomt met het aantal in de periode juni – augustus, 3.495.300.
Uit cijfers van de Labour Department blijkt dat het aantal vacatures in de private sector in september met 15.6% aanzienlijk is gestegen tot 60.998 ten opzichte van 52.758 in de vorige maand. Het aantal succesvolle plaatsingen is ook gestegen met 14.1% tot 11.172 ten opzichte van 9.793 om augustus.

Stimuleren werkgelegenheid

De regering wil alert blijven en zal de arbeidsmarkt nauwlettend blijven monitoren, volgens Cheung. “We willen ook de werkgelegenheid op alle fronten verder stimuleren door middel van training, herscholing en het opwaarderen van kennis en vaardigheden.”

Industriële output Polen

De industriële productie in Polen is op jaarbasis in september met 1.3% gedaald, terwijl deze in de vorige maand nog met 0.1% groeide, zo blijkt vandaag uit cijfers van het Central Statistical Office. De industriële output in augustus werd gecorrigeerd ten opzichte van de eerder voorspelde daling van 0.2%, terwijl economen een daling van 2.4% hadden voorspeld.
Op jaarbasis is de assemblage met 1% afgenomen in september, terwijl de productie in de steen- en mijnbouw 10.2% is gedaald. De voorraden inzake elektriciteit, gas, stoom en airconditioning zijn 0.7% afgenomen.
Op maandbasis is de industriële productie 15% gedaald in september, nadat deze in augustus een gecorrigeerde afname van 4.4% liet zien.
In de periode januari – september is de industriële productie 6% gedaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Werkloosheid Hongkong neemt af' bijdraagt aan uw kennis.