Braziliaanse valuta stijgt na G7 top

05-10-2009 13:34
Nadat de Braziliaanse Real vorige week daalde ten opzichte van de Greenback, vooruitlopend op de G7-top, heeft de bijeenkomst van werelds welvarendste landen nu een positief effect op hoger renderende valuta’s, waardoor de Real is gestegen op de Forex markt. Chileense aandelen zijn vandaag meer dan 1% gestegen en zijn in de buurt gekomen van de hoogste koersen in twee jaar doordat stijgende aandelen wereldwijd de winsten van detail en commodity aandelen stimuleerden, volgens handelaren.

G7-top

De Braziliaanse Real heeft de hoogste koers in een jaar bereikt ten opzichte van de Amerikaanse Dollar en is gestegen ten opzichte van het merendeel van de 16 belangrijkste valuta´s nadat de G7 top, waar centrale bankiers het belang van een sterke Greenback om het herstel van de mondiale economie te stimuleren declasseerden, een gunstig scenario heeft gecreëerd voor hoger renderende valuta´s in opkomende markten die zijn gestegen ten opzichte van de Greenback vandaag.

Chileense aandelen

De Chileense ‘benchmark IPSA .IPSA index’ is 1.2% gestegen tot 3,390.72, terwijl de ‘all-market IGPA .IGPA’ 1% hoger heeft afgesloten op 15,957.60.
“De stijging van de IPSA komt overeen met de Amerikaanse markt,” zei Roberto Guzman, hoofd investeringen voor FIT Research brokerage, “en aandelen met de grootste invloed op de markt, zoals Soquimich, Copec, Enersis, hebben allemaal degelijke resultaten geboekt.”
Soquimich SQM_pb.SN, Chili’s grootste exporteur van mest en werelds grootste producent van jodium en lithium, is bijna 2% gestegen tot 21,978 Pesos.
Enersis ENE.SN, een Chileense nationale energieleverancier, is meer dan 2% gestegen tot 201.150 Pesos, terwijl de Chileense industriële agglomeraat Copec COP.SN ruim 2% is gestegen tot 7147.60 Pesos.

Peso daalt

Eerder vandaag bereikte de Chileense Peso de laagste koersen in zeven weken doordat buitenlandse investeerders Dollars kochten op de Chileense markt om deze in landen te investeren met hogere rentekoersen, vooral in Brazilië, volgens valutahandelaren.
Maandenlang hebben investeerders Greenbacks gekocht in Chili, waardoor ze profiteerden van lage leenkosten. Analisten voorspellen een afzwakkende trend aangezien zij verwachten dat de centrale bank de rentekoers in 2010 zal verhogen als de economie herstelt.

Carry trade

In het kader van ‘carry trade’ lenen investeerders geld in landen met lage rentekoersen en investeren in markten met hoge rendementen.
De Peso is 0.5% gedaald tot 556.50/557.0 per Dollar ten opzichte van de slotkoers van vrijdag van 553.70/554.20. De Peso is dit jaar 15.18% gestegen ten opzichte van de Dollar nadat de koers van de Peso 22.3% is gezakt in 2008.
“Carry trade garandeert de huidige koersen van de Chileense valuta, terwijl gunstige externe marktomstandigheden, die normaal gesproken de Peso beïnvloeden, worden genegeerd,” zei een handelaar in Chili, die aangaf anoniem te willen blijven.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Braziliaanse valuta stijgt na G7 top' bijdraagt aan uw kennis.