Zweedse Kroon daalt door handhaving rentetarieven en Euro stijgt

03-09-2009 14:34
De Zweedse valuta is vandaag gedaald ten opzichte van de Euro en het merendeel van de 16 meest verhandelde valuta´s doordat de Zweedse centrale bank de rentetarieven heeft gehandhaafd die zich op een historisch laagtepunt van 0.25% bevinden, wat heeft geleid tot speculaties dat het financiële systeem zich nog steeds in een complexe situatie bevindt. De Euro is gestegen vandaag na de negatieve resultaten aan het begin van deze week doordat speculaties inzake de toekomst van de Eurozone economie zijn verbeterd, die een economische groei impliceren die de verwachtingen overtreft, waardoor vandaag de Euro interessanter is geworden voor investeerders.

Zweedse Kroon daalt

De Kroon is vandaag gedaald ten opzichte van diverse valuta´s nadat Sveriges Riksbank, de centrale bank van Zweden, heeft bevestigd dat het meer dan $10 biljoen beschikbaar stelt aan banken om de huidige bankencrisis in het land te voorkomen. De centrale bank handhaaft de huidige rentetarieven op het laagste niveau in de geschiedenis van 0.25% ter stimulering van krediet en consumptie om de Zweedse economie te redden van een recessie. Behalve het negatieve nieuws voor de Zweedse valuta was er ook de mededeling van de Zweedse centrale bank dat de extreem lage rentetarieven ook in 2010 zullen worden gehandhaafd, waardoor de vraag naar investeringen in Zweedse Kronen is afgenomen.

Handhaving rentetarieven

Zelfs als de Zweedse economie tekens vertoont dat het ergste al achter de rug is zal de situatie erg onzeker blijven. Bovendien was de toon van de mededeling door Sveriges Riksbank bijzonder passief en afwachtend, waardoor investeerders Zweden mijden, wat een negatief effect heeft op de aantrekkelijkheid van de Krona, waardoor het concurrentievermogen van Zweedse producten verbetert.

ECB vergadering

De Europese Centrale Bank (ECB) zal een besluit nemen inzake de huidige referentietarieven die waarschijnlijk gehandhaafd worden. Optimisme onder handelaren impliceert dat de ECB de groeiverwachtingen voor de Eurozone economie zal verhogen aangezien deze langzaam begint te herstellen, wat werd bewezen door een rapport van afgelopen maand. De Euro heeft ook geprofiteerd van het optimisme op aandelen- en commoditymarkten vandaag, nadat het ten opzichte van de Japanse Yen is gedaald gedurende de afgelopen zeven handelssessies doordat investeerders opnieuw risicovollere investeringen prefereerden boven de veilige Japanse valuta. De Euro is ook gestegen ten opzichte van sommige hoger renderende valuta´s als gevolg van speculaties dat sommige economiën, zoals de Duitse economie, mogelijk sneller herstellen van de recessie.

Rentetarieven mogelijk omhoog

De ECB vergadering van vandaag zal de Euro stimuleren om te stijgen, volgens specialisten. Eerdere rapporten inzake de Duitse en Franse economie, die in juli werden gepubliceerd, worden hoogstwaarschijnlijk door de ECB gezien als tekens van herstel in de regio, waardoor investeringen in Euros interessanter worden voor investeerders. Rentetarieven zullen op middenlange termijn worden verhoogd als de Eurozone goed blijft presteren.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Zweedse Kroon daalt door handhaving rentetarieven en Euro stijgt' bijdraagt aan uw kennis.