Werkgelegenheid VS verbetert eind 2009 door economie

21-09-2009 14:45
Door de Amerikaanse economie zal de werkgelegenheid aan het einde van dit jaar verbeteren, volgens Dean Maki, VS hoofdeconoom voor Barclays Capital Inc. in New York. De Britse valuta heeft de laagste koersen bereikt ten opzichte van de Euro en de Dollar nadat de nationale centrale bank heeft bevestigd dat de koers van het Pond mogelijk is beïnvloedt door de crisis, waardoor investeringen in Ponden nog minder aantrekkelijk zijn geworden voor investeerders.

Werkgelegenheid verbetert

De werkloosheid zal “net onder 10% pieken, maar zal niet veel verder stijgen volgens ons,” zei Maki vandaag in een interview. In augustus is de werkloosheid gestegen tot 9.7%; het hoogste niveau in een kwart eeuw.
De werkloosheid is sinds december 2007 maandelijks toegenomen, maar zal binnen drie maanden verbeteren, terwijl in september de werkgelegenheid in niet-agrarische sectoren opnieuw zal afnemen, volgens de hoofdeconoom voor Barclays Capital Inc.
Nadat de economie dit kwartaal 3.5% is gegroeid op jaarbasis, zal het met 4% groeien in het vierde kwartaal en met 5% in het eerste kwartaal van 2010, stelde Maki in een rapport op 17 september. Hij voorspelde eerder dat de economie met 3% zou groeien in het eerste kwartaal van 2010.
Het economisch herstel is ook het resultaat van consumentenbestedingen en ontwikkelingen in de huizenmarktsector, zei Maki vandaag. “De huizenmarktsector laat een duurzaam herstel zien en consumentenbestedingen stijgen sneller dan we hadden verwacht. De beschikbaarheid van woningen is aanzienlijk verbetert en de huizenprijzen zijn sterker gedaald dan de inkomens.”

Tarieven gedevalueerd

Groot Brittannië is de handelssessie van deze week nogal pessimistisch begonnen, nadat de Bank of England heeft bevestigd dat de lange termijn tarieven van de nationale valuta mogelijk zijn gedevalueerd doordat de financiële crisis het Verenigd Koninkrijk harder heeft getroffen dan andere economische regio´s in de wereld. Het ‘bearish sentiment’ inzake de Britse valuta is verder toegenomen als gevolg van de mededeling door de Bank of England en doordat Royal Bank of Scotland Group Plc, gecontroleerd door de Amerikaanse regering, het doelwit is geworden van speculanten die bevestigen dat Royal Bank of Scotland Group Plc mogelijk deels wordt verkocht. Dit suggereert dat een volgende financiële instelling in het Verenigd Koninkrijk is getroffen door de kredietcrisis, waardoor het Pond nog minder interessant is geworden.

Pond daalt verder

Vergeleken met andere valuta´s blijft het Pond zeer oninteressant doordat het niet wordt ondersteund door positieve fundamentele cijfers, zoals in het geval van de Euro, of valuta’s die geassocieerd worden met ‘commodities’, zoals de Australische Dollar en de Braziliaanse Real. Diverse oorzaken beïnvloeden de voorspellingen voor het Pond, variërend van een groeiende werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk tot complicaties in de financiële sector, waardoor handelaren verwachten dat de Britse valuta verder daalt.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Werkgelegenheid VS verbetert eind 2009 door economie' bijdraagt aan uw kennis.