Canadese Dollar stijgt verder door optimisme VS

05-09-2009 14:13
De Canadese valuta is verder gestegen aan het einde van de handelssessie van deze week na hernieuwd optimisme onder handelaren en stijgende aandelenkoersen en prijzen van ‘commodities’, nadat zowel Canada als de VS gunstige rapporten inzake werkgelegenheid publiceerden. De groep van 20 grootste economieën kwam overeen dat de mondiale economie stabiliseert maar dat het prematuur is om stimulus maatregelen af te bouwen. De nadruk zou moeten liggen op het voorbereiden van afbouwstrategieën, zo stelde Joerg Asmussen, Duits viceminister van financiën, deze zaterdag.

Canadese Dollar stijgt

Een rapport gepubliceerd in Ottawa heeft aangetoond dat werkgelegenheid in Canada met 27.100 banen is toegenomen in augustus, waarmee de negatieve cijfers van juli zijn gecompenseerd, waarvan de Loonie heeft geprofiteerd doordat aandelenkoersen in Toronto ook aanzienlijk zijn gestegen. Vrijdag bleek uit een VS rapport dat het banenverlies minder was dan werd verwacht, wat een impact had op markten wereldwijd. Dit heeft geleid tot stijgende patronen in aandelen wereldwijd en heeft invloed gehad op de prijzen van ruwe olie, die de koers van de Canadese valuta direct beïnvloeden aangezien het Noord Amerikaanse land één van de belangrijkste producenten van olie is.
De Canadese Dollar heeft het moeilijk gehad nadat vertegenwoordigers van Bank of Canada aangaven dat er mogelijk maatregelen worden genomen om de koers van de valuta te verlagen. Hierdoor is een negatief sentiment voor de valuta ontstaan, ondanks dat het optimisme op dit moment erg sterk is, waardoor een onstuitbaar stijgend patroon voor de Loonie is ontstaan.

Optimisme

Analisten voorspellen dat de Canadese Dollar mogelijk koersen bereikt zoals die voorafgaand aan de mededelingen door de centrale bank, toen de Greenback een koers bereikte van 1.0630, zolang optimisme significant blijft in aandelen- en commoditymarkten. Het is lastig vast te stellen of het stijgend patroon van de Loonie zal doorzetten aangezien Bank of Canada reeds haar standpunt ten opzichte van een sterke nationale valuta naar buiten heeft gebracht.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Canadese Dollar stijgt verder door optimisme VS' bijdraagt aan uw kennis.